Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

2 gazeteci, 2 fotoğraf

DHA muhabiri Nilüfer Demir, üç yaşındaki Aylan Kurdi'nin Bodrum sahiline vuran cansız bedeninin fotoğrafını çekti ve tarihe geçti. O kadar etkileyici bir fotoğraftı ki o; bugüne kadar Suriye'deki iç savaş ve mülteci sorununa karşı üç maymunu oynayan, sessiz kalan Batı medeniyetinin yüzüne tokat gibi çarptı.
Yer Sırbistan-Macaristan sınırı... Mülteciler Macaristan'a geçmeye, polis de sınırı koşarak geçenleri engellemeye çalışıyor. Tam bir insan pazarı! Mülteci bir baba, kucağında oğluyla polis engelini geçmiş, daha iyi yaşayacağını umduğu Avrupa medeniyetine doğru koşuyor ve tam o anda bir kameraman çelme takıyor. Zavallı adam ile oğlu yere yığılıyor, gözaltına alınıyor. Çelmeyi takan ise bir kadın gazeteci; N1TV kanalı için çalışan Petra Laszlo.

İNSANLIĞA ÇELME
Gazeteciden gazeteciye de fark var! Bizim Nilüfer insanlığı kurtarıyor, Petra ise insanlığa çelme takıyor! İşte bizi beğenmeyen Avrupalılar'ın medeniyeti, uygarlık anlayışı bu!
Nilüfer Demir'in tarihe geçen o fotoğrafından sonra Almanya, "Türkiye'nin yükünü hafifletmeliyiz" dedi, bazı Avrupa ülkeleri mültecileri kabul edeceklerini açıkladılar ama o da piyangoyla! İnsanlık piyangosu bu; göçmenlerin önce Suriye'den kaçmaları gerekiyor, sonra Ege'yi boğulmadan geçmeliler, kapağı Yunanistan'a attıktan sonra da iş bitmiyor. Ekonomisi güçlü Avrupa ülkelerine ulaşana kadar daha çok tel örgüyü, askeri, kurt köpeklerini atlatmaları gerekiyor.
Tüm bu sınavları geçerseniz; Avrupalılar sizi kabul ediyor ama kaç mülteci alacakları da belli değil. Kimi 2-3 bin, kimisi ise 10-20 bin mülteci kabul edecek sadece.
Bu rakamlar bile onlar için çok fazla, kendilerini tehdit altında hissetmeye yetiyor.
Oysa Türkiye tüm ekonomik sıkıntılara, güvenlik sorunlarına rağmen 2 milyonu aşkın Suriyeli göçmene bakıyor ama kendimizi ne içimizdeki İrlandalılar'a, ne de Avrupalılar'a beğendirebiliyoruz!
Bizim kadar kendisini aşağılayan bir halk yoktur!
Gazetecisi de, siyasetçisi de, Twitter fenomeni de; Suriye'deki tüm sorunlar için faturayı Türkiye'ye çıkarır. Ee sen kendini yerin dibine sokarsan, Batı ülkeleri hem 2 milyon mülteciyi sana baktırır, hem de demokrasini, beğenmez, habire kulağını çeker! Yahu 2 milyonu aşan mülteciden bahsediyoruz.
Bir Avrupa ülkesi 100-200 bin göçmen alsa savaş çıkarır! Fazla kurcalamaya gerek yok; Avrupa'nın demokrasi anlayışı, göçmene çelme takan gazetecidir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA