Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Başakşehir yalnız yürüyor

Medikal Başakşehir, Akhisar'ı 5-1 yenip şampiyonlukta ne kadar iddialı olduğunu gösterdi. Abdullah Avcı'nın öğrencileri; Leicester City gibi bir peri masalı öyküsü yazabilirler.
Çünkü rakamlar da onları favori gösteriyor. Başakşehir, Süperlig'in en az gol yiyen ve en çok gol atan takımı aynı zamanda.
Ama böyle başarılı bir takımı Başakşehir halkı desteklemiyor, son maçta tribünler yine büyük oranda boştu. Normalde tribünlerin dolması lazımdı. Futbol takımı, Başakşehir'in müthiş reklamını yapıyor, tüm Türkiye, Başakşehir'i konuşuyor ama Başakşehir halkı zahmet edip de maça gitmiyor. Üstelik maç, Türkiye'nin en modern stadyumlarından biri olan Fatih Terim Stadyumu'nda oynanıyor.
Göksel Gümüşdağ'ın Başakşehir projesinin en büyük handikabı da taraftar oluşturamaması.
Türkiye gibi futbol kültürünün gelişmediği ülkelerde sıfırdan taraftar oluşturmak en zor iş. Başakşehir'e yapılan yatırım bir Anadolu takımına yapılsaydı sonuç ne olurdu acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA