Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fransa’nın medeniyetten anladığı...

Fransa'nın başkenti Paris'te, sığınmacıların geçici kampa dönüştürdükleri kentin kuzeyindeki bir köprü altına yetkililer tarafından büyük kaya parçaları yerleştirildi.
Aktivistlere göre; ülkedeki kamplar yetersiz olduğu için, La Chapelle sığınmacı merkezi karşısındaki köprü altında hayata tutunmaya çalışan onlarca kişinin gidecek başka yeri yok.
Aljazeera'nin AFP'den aktardığı habere göre; L'Express gazetesine belediye başkanlığı ofisinden yapılan açıklamada, kararın sığınmacıların caddede kamp yapmalarını engellemek için alındığı ifade edildi.
Defalarca buna benzer haberler çıkıyor. Bu yapılan insan ayıbıdır. Fransa'da göçmenler kabul edilmiyor, ülkesine kaçak yoldan giren göçmenlere kamp alanı açılmıyor, bu zavallı insanlar soğukta sokaklarda yaşamaya zorlanıyor. Bu da yetmiyor; göçmenlerin çadırlarını yıkıyorlar, köprü altında uyumasınlar diye kaya parçaları döküyorlar. Sadece Fransa'da değil, birçok Avrupa ülkesinde benzer olaylar yaşanıyor. Zavallı göçmenler gitsinler diye her türlü zorluk çıkarılıyor. İşte Avrupa'nın medeniyet anlayışı bu! Sonra da bize insan hakları, adalet, demokrasi dersi vermeye çalışıyorlar.
Önce kendi ayıbınızı temizleyin!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA