Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Arif Sağ, iddialara cevap vermeli

MESAM skandalını gündeme getiren GÜNAYDIN'ın deneyimli muhabiri Ömer Karahan, dün de arabeskin usta ismi Burhan Bayar ile konuştu.
Bayar; Orhan Gencebay'ın, MESAM başkanıyken dışlandığını ve görevinden el çektirildiğini iddia etti: "Arif Sağ ve ekibi, MESAM'ı soyuyor.
Devlet acilen bu işe el koymalı."
MESAM sorunu için bile devleti göreve çağırmak kulağa hoş gelmiyor ama MESAM'da bu sorunlar hep vardı ve böyle devam edecek gibi görünüyor. En azından Kültür ve Turizm Bakanlığı, MESAM'daki işleyişi düzene sokmalı.
Kültür Bakanlığı kontrolünde, yılda yaklaşık 140-150 milyon TL telif parasının, hak sahiplerine dağıtılması için müzik meslek birliklerinin kasalarına aktarıldığı söyleniyor. Bu paranın dağılımı ise şöyle oluyormuş: MSG 45 milyon TL, MESAM 45 milyon TL, MÜYAP 30 milyon TL ve MÜYORBİR 20 milyon TL.
45 milyon TL'nin; yüzde 23'ünün MESAM'a, yüzde 17'sinin stopaja, yüzde 7'sinin ise sağlık fonuna gittiği iddia ediliyor. Bu hesapla, eser sahiplerine yüzde 53 pay kalıyor. MESAM'ın aldığı pay yüksek... Yeni telif hakları yasasından sonra telif gelirindeki pasta hızla büyüyor. Otellerde, restoranlarda çalınan şarkılardan bile telif toplanıyor artık. Telif geliri arttıkça MESAM'daki kavgalar da büyüyor!
Orhan Gencebay'ın, kurul toplantılarının internetten canlı yayımlanmasını istemine oy birliğiyle karşı çıkıldıktan sonra istifa ettiği söyleniyor. Demek ki, MESAM'ın yönetimindeki çoğunluk şeffaflık istemiyor. MESAM çalışanlarının genelde Arif Sağ'a biat eden kişilerden oluştuğu ise bir başka iddia.
Arif Sağ gibi değerli bir müzisyenin adam kayırma ya da yolsuzluk gibi olaylara bulaşmayacağını umuyorum. Sağ, acilen hakkında ortaya atılan iddialara açıklık getirmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA