Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

‘Herkesin bir Ahmet Kaya’sı var’

Başlıktaki bu slogan, Ahmet Kaya'nın yaşamından kesitlerin ilk kez tiyatroda sahneleneceği 'Hep Sonradan' adlı oyuna ait. Üniversite yıllarımda Kaya ile farklı düşünceye sahip olmalarına rağmen onu dinleyen ülkücü, muhafazakar birçok insana rastladım. Gerçekten de solcusu, Kürtçüsü, muhafazakârı, milliyetçisi vs., herkesin bir Ahmet Kaya'sı var bu ülkede. Çünkü Ahmet Kaya'nın şarkılarının temelinde hep insanca yaşamak, adalet ve ezilenin yanında olmak var.
Kaya, muhteşem sesiyle kendisinden farklı düşünenlerin bile vicdanına seslenmeyi başardığı için efsane oldu.
Oyundan bahsedecek olursak... Kaya'nın eşi Gülten Kaya'nın da yazar ekibine fikirsel destek verdiği 'Hep Sonradan'nın senaryo ekibinde fenomen dizi 'Leyla ile Mecnun'dan tanıdığımız Funda Alp de yer alıyor.
Süpervizörlüğünü ünlü yönetmen Onur Ünlü'nün, yönetmenliğini ise Metin Göksel'in üstlendiği oyunda; Cüneyt Yalaz, Elit Andaç Çam, Ahmet Melih Yılmaz gibi birçok yetenekli isim rol alıyor.
Kaya'nın hayatına, sürgün yıllarına ışık tutacak ve yakın tarihe dair toplumsal hafızayı da güncelleyecek olan oyunda;
15 Ahmet Kaya şarkısını Kardeş Türküler yorumlayacak.
Not: 9 Ocak'ta ilk gösteriminin yapılacağı oyun, 10 Ocak'tan itibaren İstanbul UNIQ Hall'de sahnelenecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA