Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sigara satışı tamamen yasaklanacak!

İsveç Parlamentosu, 2025 yılından itibaren ülkede tütün ürünlerinin satımını tamamen ortadan kaldırmayı hedeflediğini duyurdu. İsveç'te 2025 yılında başta sigara olmak üzere puro, pipo tütünü, elektronik sigaranın satışı da yasaklanacak.
Dünyada esrar kullanımı yavaş yavaş yasal hale gelirken sigara yasa dışı madde olma yolunda ilerliyor! Bunun sebebi de dünyada her yıl 7 milyondan fazla kişinin tütün tüketimi nedeniyle hayatını kaybetmesi ve tütün ürünleri kullanımının dünya ekonomisine yıllık maliyetinin 1 trilyon 400 milyar dolar olması.
Sigara içmeyenler ise hem pasif içici olup kansere yakalanmaktan, hem de ödedikleri vergilerle sigara tiryakilerinin hastane masraflarını karşılamaktan şikayetçiler.
İsveç Parlamentosu'nun duyurusu, aslında gelecekte sigaranın yasa dışı ürün olacağının sinyalini veriyor.
Sigara tiryakilerini zor günler bekliyor.
Yeni yıla yaklaşırken sigarayı bırakmak için işte size bir neden daha: 20 yıl boyunca her gün bir paket sigara içen bir kişi bir ev parasını dumana harcıyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA