Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu liste çok saçma!

Otantik tarifler, yemekler hakkında araştırma makalelerini bir araya getiren ve geleneksel yemeklere yönelik deneyimsel seyahat rehberi sunan Taste Atlas, 'Dünya Mutfakları' listesini güncelledi.
Kullanıcıların o ülkedeki en iyi 30 yemek, içecek ve gıda ürününün ortalama derecelendirmesiyle elde edilen En İyi 50 Dünya Mutfağı sıralamasında İtalya birinci oldu.



■ Listede ilk 10'a giren diğer ülkeler sırasıyla şöyle; 2. Yunanistan, 3. İspanya, 4. Romanya, 5. Fransa, 6. Japonya, 7. Meksika, 8. Hırvatistan, 9. Portekiz, 10. Hindistan.
■ Çeşit açısından açık ara önde ülke olan Çin 11. sırada yer alırken, Hırvatistan'ın ilk 10'da işe ne?
■ Hamburgerden başka akla gelen yiyeceği olmayan ABD 13. sırada yer alırken, Türkiye'nin 17. olması çok saçma.
Antep, Hatay, Afyon mutfakları bile çeşit açısından ABD, Romanya ve Hırvatistan'ı geçer!



■ Mutfağı bize göre çok fakir olan Almanya'nın hemen arkamızdan gelmesine ne demeli?
■ İkinci Yunanistan'ın yemeklerinin yarısı Türk yemeği zaten!
■ Pizza, makarna, risotto üçlüsünün temelini oluşturduğu İtalyan mutfağının hakkı birincilik değil ama pazarlamayı iyi yaptıkları için ilk beşe girer.
■ İspanya sadece deniz ürünleriyle İtalya'yı ezip geçer. Fransa'nın hakkı ilk üç. Bence Türkiye de ilk beşte yer almalıydı.
■ Lübnan gibi zengin bir mutfak 41. sırada yer alıyorken Hırvatistan'ın sekizinci olması komik!
■ Saçma sapan bir liste olmuş. Taste Atlas'a güvenim kalmadı.

***


DOKTORU FOTOĞRAFÇI MI SANDI?
Siirt'in Kurtalan ilçesinde devlet hastanesinde görevli Doktor Vedat Oran, vücudunun bütün röntgenini çekmediği gerekçesiyle hastası M.T. tarafından darbedildi.



Hasta doktoru fotoğrafçı sandı herhalde! Tüm vücudu boydan röntgen çektirmek isteyen birinin aklı sağlığı sorgulanır herhalde ki öyle oldu. M.T. yüzde 67 zihinsel engelli raporu olduğu gerekçesiyle adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Demek doktoru öldürse yine aramızda dolaşacaktı!
Doktorlara yakın dövüş eğitimi, hatta silah taşıma ruhsatı mı versek acaba?

***


HOLOGRAM, MİTİNGLERDE KULLANILIR MI?
İngiltere Kraliçesi II Elizabeth'in tahttaki 70'inci yıl dönümü için düzenlenen dört günlük Platin Jübile kutlamaları sona erdi. Halk sokak partileriyle doyasıya eğlendi.
96 yaşındaki Kraliçe Elizabeth, son bir buçuk yıla kadar görevlerini eksiksiz yerine getirdi. Tahtta kaldığı sürede Soğuk Savaş başlayıp biterken, Berlin Duvarı inşa edildi ve yıkıldı.



Ve sonunda II Elizabeth de zamana yenik düşmeye başladı. Sağlık sorunları nedeniyle tahttaki 70. yılının şerefine düzenlenen birçok etkinliğe katılamadı. Onun yerine hologramı, tören alayı eşliğinde Buckingham Sarayı'na giden 260 yıllık altın faytondan halka el salladı. Halk da ona sevgi tezahüratında bulundu iyi mi?
Hologram teknolojisiyle artık konserler veriliyor. Bazı siyasi konuşmalarda da bu teknoloji denendi. Siyasette hologramın geleceği olabilir mi? Seçimler yaklaşırken hologramla mitingler yapılır mı dersiniz?



Aslında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sadece Türkiye'de değil dünyada da hologramı ilk kullanan siyasetçilerden birisi. 2014 yılında İzmir'deki AKP mitingine hologram teknolojisi ile bağlanarak yaptığı konuşma dış basında da yankı uyandırmıştı.
Fransa'daki son Cumhurbaşkanlığı seçiminde radikal solun öne çıkan adayı Jean-Luc Mélenchon holograma başvurmuştu; 12 yerde aynı anda miting düzenlemişti.
Elbette gerçeğinin yerini hiçbir şey tutamaz ama hologram aynı anda geniş kitlelere ulaşmak için en pratik çözüm.
Bir siyasi lider bir şehirde miting yaparken aynı anda 81 ilde hologramı kullanılsa nasıl olur?
Bence hologramın siyasi geleceği parlak!

***


ASIL HEDEF RİSKİ AZALTMAK OLMALI
Yunanistan'da orman yangını, sezona hızlı başladı. Geçtiğimiz cumartesi günü 61 orman yangını meydana geldi. Türkiye'de ise, önceki gün İzmir'in Balçova ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın 3 saatte söndürüldü.



Geçtiğimiz yaza orman yangınları damgasını vurmuştu. İklim değişikliği her geçen yıl arttığı için bu yaz çok daha zorlu geçebilir!
Asıl hedefimiz ormanlarda yangın riskini azaltmak olmalı. Yangın çıkınca harcanan emeğin ve bütçenin çok daha azıyla olası orman yangınlarını önleyebiliriz.
Hava sıcaklığı 40 derece ve üzerine çıkınca başta kırık şişeler, söndürülmemiş sigara izmaritleri olmak üzere ormanlara bırakılan çöpler yangınlarda önemli rol oynuyor.
Ormanlara çöp atanlara yüksek para cezaları kesilmeli.

***


MUSK NE YAPMAK İSTİYOR?
Elon Musk, Twitter ile 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını tamamlamak için spam hesaplar hakkında bilgi istediğini yineledi. Sosyal medya şirketini bilgi edinme hakkını 'engellemekle' suçladı ve bu durumu anlaşma şartlarının 'ihlali' olarak nitelendirdi.
Twitter, Musk'ın satın alma teklifini yaptığı 25 Nisan'dan sonra bir ayda yüzde 11 değer kaybetmişti. Musk'ın bu son açıklamasından sonra da yüzde 5'e yakın değer kaybetti.



Bu durumda her iki tarafta para kaybediyor. Musk'ın belirli koşullar geçerli olmadıkça, sadece 1 milyar dolar "ayrılık ücreti" ödeyerek çekip gidemeyeceğini, Twitter'ın dava açabileceği söyleniyor. Ama ortada satışı geçersiz kılacak büyük bir sorun var. Twitter, kaç spam hesap olduğunu bir türlü açıklamıyor!
Hâlbuki bilgisayar tarafından otomatik ve rastgele seçilen hesapların yüzde 19,42'sinin sahte-bot hesap çıktığına dair bir rapor var ve bu iyimser bir tahmin!
Musk satın almak üzere olduğu şirketin fiyatını sürekli düşüren hamleleri neden yapıyor?
Bana yar olmayanı kimseye yar etmem mi diyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA