Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İSKENDER GÜNEN

Bitti derken...

Trabzonspor için " Herşey bitti" derken 90+4'de kazanılan serbest vuruş ve Gökhan Ünal'la gelen gol ve sonrasında kazanılan üç puan ligin son iki haftasına girilirken Bordo-Mavilileri yine hedef içinde tuttu. Bursaspor karşısında yine bu sezon her iç saha maçında olduğu gibi aynı filmi seyrettik. Trabzonspor kendi sahasında oyunu kabul eden ve orta sahasıyla bütünleşen takımlar karşısında pozisyon üretmede yetersiz kalıyor. İlk yarı Trabzonspor'un değerlendiremediği iki gol pozisyonu var. Bursaspor ise oyunda üstünlüğü olan ve Trabzonspor kalesinde daha fazla görünen ve gol pozisyonları üreten takımdı. Trabzonspor'un kendi sahasında bu kadar baskı yemesinin nedeni orta sahası... Bu alanda Bursaspor 4 oyuncu bulundururken, Trabzonspor'da zaman zaman 3 zaman zaman 4 oyuncuyla orta sahayı kontrol etmeye çalıştı. Yattara Gökhan Ünal, Umut ve Colman'ı Bursaspor ataklarının çoğunda refakatçi pozisyonundaydılar. Bu yüzden Bursaspor, Trabzonspor'un zaafını çok iyi değerlendirdi ve ilk yarının daha fazla öne çıkan takımı oldu.

MÜCADELEYİ BIRAKMADILAR
Eğer Bursasporlu oyuncular final paslarını daha akılcı yapabilselerdi, ilk yarıda kendilerine gerekli skoru bulabilirlerdi.
Trabzonspor Colman'ın yerine Barış Memiş'i oyuna sokup tüm riskleri de aldı. Bursaspor'da ise orta saha oyuncularının pas yüzdelerini düşürmeleri ve çıkarken yaptıkları top kayıpları yüzünden Trabzonspor ikinci yarının belirli bölümlerinde daha fazla pozisyon üretmeye başladı. Oyunun son dakikalarında gelen golle de kendilerine gerekli üç puanı alabildiler. Trabzonspor için güzel olan son dakikalarda da olsa mücadeleyi bırakmamaları. Bu hırs faktörü uzatmalarda onları gol pozisyonu ile birlikte altın golü getirdi. Bursaspor, Ertuğrul Sağlam'ın göreve başlamasıyla birlikte iyi bir çıkış yakalamıştı. Ortaya koydukları oyun ile en azından bir puanı hak ettilerini söyleyebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA