Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Wharton mezunu CEO'ları getirdi

* Financial Times'ın araştırmasına göre, dünyanın en iyi ekonomi okulu Wharton. Harvard, Standfort, Colombia gibi üniversitelerin hepsinin önünde. Siz de bu okuldan mezunsunuz ve bu nedenle de önemli bir toplantıyı Türkiye'ye çektiniz. Anlatır mısınız?
Wharton her yıl mezunlar toplantısı yapıyor. Ben son on yılda 4 tanesine gittim. Ve onları ikna etmeye çalıştım. Geçen yıl Londra'daydı ve o toplantıda bu yılki toplantının Türkiye'de olmasını kabul ettiler. Çok önemli isimler geldi. Okulun mezunları arasında Donald Trumph, Leonard Lauder, Additiya Mittal da var. Bu yıl biz evsahibi olduk. 350 kişi geliyor.

* İş dünyasında sizi TÜSİAD'da görmüyorum, niye?
Ben TÜSİAD'dan iki yıl önce istifa ettim. Dernekte aradığımı bulamadım. DEİK'i tercih ettim. Lübnan İş Konseyi Başkanıyım. Ama ben Lübnan'la iş yapmıyorum, çünkü küçük bir pazar. Ama Lübnan'la Türkiye arasındaki iş hacmi bu yıl 450 milyon dolara yaklaştı. Ortadoğu ile iş hacmimiz 1995 yılında 3.2 milyar dolardı. Bu yıl 17 milyar dolar. 3.2 milyar doların da zaten 2 milyar doları petroldü. Petrol dışı çok az bir iş hacmi vardı. Bugün, 5 milyar doları petrol olmak üzere 17 milyar dolara ulaştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA