Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Alman turist ne ister?

ACABA Alman turistlerin Türkiye'den beklentisi nedir? Doğrusu, bu konuda yapılmış detaylı bir araştırma yok. Ama Başaran Ulusoy'dan öğrendim ki TURSAB bir araştırma yaptırıyor. Almanya'da bir şirkete 25 bin euro ödeme yapmışlar. Alman turistlerin Türkiye için ne düşündüğü ve beklentilerinin neler olduğunu detaylarıyla öğrenmeye hazırlanın yani.

Yusuf
Örnek ismi
Başaran Ulusoy'un gönderdiği, araştırmayla ilgili dokümanı incelerken bir isim dikkatimi çekti. Vasco Turizm'in kurucusu Yusuf Örnek. Kendisiyle Magic Life henüz Cem Kınay ve ekibine aitken tanışmıştım. Kapadokya'da hayata geçirmeye çalıştıkları müthiş bir projeyi yerinde incelemiş, işte o zaman Kapadokya'yı ilk kez tanımlayacak dev bir araştırma yaptırdıklarını öğrenmiştim. Düşünün, bir turizm şirketi, yapacağı yatırım öncesinde bulunduğu yerle ilgili bir araştırma yapıyor ve üstelik de böylesi bir araştırma daha önce hiç yapılmadığı için inanılmaz bilgilere ulaşılıyor.
Örnek öylesine işine hassasiyet gösteriyordu yani. İşte hep söyler dururuz; turisti tanımıyoruz, turistin ne istediğini bilmiyoruz diye. Sanırım, TURSAB akıllıca adımlar atıyor ve sonuçlarını yakında alacağımız ciddi bir pazar araştırmasıyla turizm sektörünün geleceğine yön veriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA