Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Dünya Kupası korkutsa da turist tatilden vazgeçmedi

Avrupa Türkiye Turizm İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner'den bir elektronik posta mesajı aldım. Almanya ve Türkiye arasında mekik dokuyan işadamı, Dünya Kupası nedeniyle korkulanın olmadığını ve tatile çıkmayacağı sanılan Almanlar'ın izdiham yaşanacağı korkusuyla şampiyona süresince tatile çıkma kararı aldıklarını söylüyor.
Tur Operatörlerine gelen rezervasyonlardaki artışı kanıt gösteren Baraner, Almanlar'ın en çok Mallarco adasını tercih ettiklerini de belirtiyor. Ne de olsa Dünya Kupası'nı fırsata dönüştürmek konusunda İspanyollar çok başarılı!
Peki Türkiye'de durum ne? Türkiye'yi en çok Alman turistler tercih ediyor çünkü. Türkiye sahillerindeki son durumu öğrenmek için, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy'la konuştum. "Başlangıçta Alman turist sayısında kupadan dolayı yüzde 3 civarında bir düşüş olur deniyordu. Ama şu an durum çok iyi" diyerek durumu özetledi.
Anlattıklarına bakılırsa, şu anda Bodrum ve Antalya turizm açısından iyi giden bölgeler. Fethiye'de az biraz sorun varmış ama o da yakında düzelecekmiş. İstanbul ise turizm açısından iyi bir dönem geçiriyormuş. Kuşkusuz lüks yolcu gemilerinin İstanbul'a katkısı büyük.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA