Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Sıradışı patronun sıradışı yöneticileri!

Onlar sanıyorum iş dünyasının en sıradışı patron ve ekibi! Herkes bilir, hiçbir yönetici çalışanlarının öyle saat 18.00 dedi mi işten çıkmasını sevmez. Zaten işten vaktinde çıkanlar bile hep bir 'acaba patron ne der' tedirginliği yaşar. Ama bu durum Doğuş Holding için geçerli değil! Genç yaşta patron koltuğuna oturan Ferit Şahenk'i ve aralarında Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Sözen'in de bulunduğu yöneticilerini kimi zaman 18.00'den bile önce bir spor salonunda görmeniz mümkün. Evet, aynen böyle.
Şahenk sıradışı bir patron. Haftada en az 4-5 gün düzenli yürüyüş yapmayı adet edinmiş. Üstelik de spor salonunda yaptığı bu yürüyüşleri asla tek başına yapmıyor, en az 3 ya da 4 yöneticisi ona eşlik ediyor. Hiç böyle bir patronla çalışmış mıydınız? Sizi erken çıkmaya ve spor yapmaya teşvik eden... "Benim için gecelere kadar ofiste kalmanız önemli değil" diyen.
Peki ne mi oluyor? Dünya devi GE, Garanti Bankası'na ortak olduğu günlerde patron ve ekibinin en ciddi beyin fırtınası, toplantı odası yerine spor salonunda yapıldığı için çok daha verimli oluyor.
Önceki akşam Garanti'nin 60'ıncı yılı nedeniyle Ferit Şahenk, Ergun Özen, Erman Yerdelen, Süleyman Sözen ve bankanın genel müdür yardımcılarıyla bir araya geldik. Dikkat ettiğim, Şahenk ve ekibi arasında gördüğüm uyumun dünyasında çok nadir yaşandığıydı. Belki de bu nedenle herkes çok rahattı. Bankayı son 6 yıldır başarılı bir şekilde yönettiği için patronundan hepimizin önünde teşekkür alan Ergun Özen sunum yaparken, Ferit Şahenk oturduğu yerden küçük espriler yapmayı ihmal etmiyordu mesela.
Dikkat ettiğim bir başka önemli nokta da, 60'ıncı yılda kendini tanımlarken Garanti Bankası'nın Sibel Asna'nın koordine ettiği sosyal sorumluluk projelerini ön plana çıkarttığıydı.
Müthiş etkileyici! Fethiye'den Antalya'ya Likya Yolu, uzun yıllardır destek verilen Arykanda Antik Kenti'nde özel konser, caza verilen destek, yeniden canlandırılan Leyla Gencer Şan Yarışması, Atatürk'ün Türkiye'yi Avrupa'ya tanıtığı Karadeniz Gemisi'nin yeniden hayata geçirilmesi... O akşam, hepsi başlı başına büyük ve güzel projeleri anlatan Şahenk ve ekibi Garanti Bankası'nın 60'ıncı yılında 'hedefimiz dünya ligi' dediler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA