Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Çubukçu'nun ilk zaferi yenilerin habercisi mi?

Çiçeği burnunda Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, kendi bakanlığının çalışanları arasında kadınların azlığından rahatsızlık duymuş. Belki de o nedenle ilk ataması bir kadını il milli eğitim müdürü olarak ataması oldu.
Türkiye'nin 81 ilinde daha düne kadar bir tane bile kadın milli eğitim müdürü yoktu. Bu durum Çubukçu'nun da dikkatinden kaçmadı ve başarılı bir okul müdürü olan İzmir Fen Lisesi Müdürü Hülya Ertürk'ü Samsun'a İl Milli Eğitim Müdürü olarak atadı.
Dün zirve sırasında sohbet ettiğim Bakan Çubukçu, Ertürk'ü seçip de atamayı bildirmek üzere çağırdıklarında haklı olarak Hülya Ertürk'ün de şaşırdığından söz etti.
Ne de olsa eğitim alanındaki hiçbir kadın bugüne kadar önemli görevlere terfi beklemiyor.
Çubukçu'yla sohbet ederken bu atamaların zorluğunu da anlıyorum, çünkü görevden alarak yerine bir kadını getirmek de mümkün değil, neticede de dava açanların yeniden göreve geldiği bir ülke burası.
Çubukçu, zirvede eğitimin önemini dile getirirken, eğitim gören kadınların daha az şiddet gördüğünü hatırlattı ve yüksek öğrenim gören kadınların karar verme mekanizmalarına daha çok katıldığının altını çizdi. Yani demem o ki kadının işgücüne katılım oranını artırmak da eğitimden geçiyor.
Nimet Çubukçu'ya da çok iş düşüyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA