Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

Benim içimi bir umut kapladı!

Önceki gün ev aletleri üreten Siemens'ten bir sepet kırmızı elma gelince şaşırdım. Sonra içinden çıkan mektubu okumaya başladığımda hem içimi bir huzur kapladı hem de bunu mutlaka okurla paylaşmalıyım diye düşündüm.
Şöyle ki, Türkiye'nin ikinci büyük su rezervi Eğirdir Gölü'nün hızla kirlendiği çevreye duyarlı kişilerin bir süredir gündeminde. Siemens, iki yıldır iş işten geçmesin diye, günün her saati farklı bir renge büründüğü için bir adı da 'Yedi Renkli Göl' olan Eğirdir için 'Yedi Renkli Hayat' projesi başlatmıştı.
Gölün korunması için bölge halkına sürdürülebilir balıkçılık eğitimleri verilmesini organize etmiş, tarım sektörü temsilcileri ile birlikte Kuşadası'ndaki organik tarım alanları bilgilendirme gezileri yapmışlardı. Göldeki kirlenmeyi bir de rakamlara dökmek, somutlaştırmak için 'Eğirdir Gölü Kirlilik Raporu' da yayınlamışlardı.
İşte tüm bu çalışmaların sonucunda tabii ki güzel gelişmeler de oluyordu. Siemens yetkilileri, "Size gönderdiğimiz bu elmalar Eğirdir havzasından geldi. Bölgede yürütülen çalışmaların bir sonucu. Bölgeden size ulaşan elmalar, hâlâ umut, hâlâ vakit olduğunun bir kanıtı" diyorlar. Öğreniyorum ki Türkiye'de üretilen elmaların yüzde 20'si Eğirdir'den.
Siemens güzel bir hareket başlatmış. Doğaseverlerin desteğini almak için 'sensizrekorolmaz. com' adresinde bir rekor girişimi başlatmışlar ve 20 gün gibi kısa bir sürede 100 bin kişi Eğirdir Gölü için bu siteye tıklamış, yorum yazmış, fotoğraf bırakmış. Öyle ki Guinness tarihinde bir ilk olmuş bu rekor.
Bu tarz güzel girişimleri dinleyince, haberdar olunca sizin de içinizi bir umut kaplamıyor mu?
Not: Siz bu satırları okurken, ben Ankara yollarında olacağım. Cumhuriyetimizin 87'nci yıl dönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'ün Çankaya Köşkü'nde vereceği resepsiyona katılacağım. Bu vesileyle hepinizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA