Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

'Röportaj çıkınca Babacan'ı aradım'

Merkez Bankası Başkanı'nın FT gazetesine verdiği röportajın ayrıntılarıyla ilgili olarak Ali Babacan'a bilgi verdiği Ankara kulislerinde konuşuluyor

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti'yi eleştiren sözleri Ankara ekonomi kulislerine bomba gibi düştü. Serdengeçti'nin, Financial Times Gazetesi'nde yayımlanan röportajı için Erdoğan, "İngiltere üzerinden mesaj vermesi yanlış. İlgili bakanla görüşebilirdi" yönünde bir değerlendirme yapmıştı. Serdengeçti, Financial Times'daki demecinde IMF ile anlaşmanın ve yapısal reformlardaki gecikmenin risklerine işaret etmişti. Merkez Bankası Başkanı Serdengeçti'nin, bir yabancı gazetede yer alan açıklamasının hükümette yanlış anlaşılabileceğini düşündüğü ve Devlet Bakanı Ali Babacan'ı aradığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Serdengeçti, Babacan'a, şu değerlendimeyi yaptı: "Bir senedir, 'IMF ile anlaşma sağlayalım. Bulgaristan ve Romanya da anlaştı. Yarın IMF de bunu ister' diyorum. Bu hususu Plan ve Bütçe Komisyonu'- verdiğim brifingde de söyledim. Bundan farklı bir hususu gündeme getirmedim."

Bu Ay Görüşecekler
Ancak Başbakan Erdoğan'ın, Merkez Bankası Başkanı, rahatsız olduğu konuları ilgili bakana aktarabilirdi" görüşünü taşıması, Babacan- Serdengeçti telefon trafiğinin Başbakan'a yansıtılmadığı izlenimi uyandırdı. Serdengeçti'nin, 12 Nisan'daki Merkez Bankası Genel Kurulu sonrasında IMF-Dünya Bankası ara dönem toplantıları için Washington'a gideceği ve ay sonunda Bakanlar Kurulu'na bilgi vereceği öğrenildi. Başkan Serdengeçti'nin, bu arada Başbakan Erdoğan'a açıklamada bulunacağı bildirildi. Merkez Bankası'nda ayrıca "Diğer kurumlarda ilgili bakan tanımı olabilir ancak kanunumuz gereği bizim açımızdan ilgili makam, Başbakan'dır" görüşü hakim oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA