Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Yolcuyu pamuklara sarıp ağırlayacağız

2016'da filosuna 49 uçak daha katacak olan THY, hizmet kalitesini daha da artırmaya hazırlanıyor. THY Başkanı Aycı, "Yolcumuz limana girer girmez onu pamuklara saracak hizmet kalitesini getireceğiz" dedi

Havayolu taşımacılığında dünyanın önde gelen şirketlerinden olan Türk Hava Yolları (THY), hizmet kalitesinden yeni uçak filolarına kadar birçok alanda atılım başlattı. Yolcu havalimanına girdiği andan itibaren ağırlamanın başlayacağı bir anlayışı getirmeyi hedefleyen kurum, yeni destinasyon ve yolcu salonları gibi yatırımlarla memnuniyeti yüzde 80'lerin üzerine çıkarmayı planlıyor.

GÜNDE 6 BİN 500 YOLCU

THY'nin yeni açtığı Miami hattı nedeniyle gazetecilerle bir araya gelen Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, projelerle ilgili bilgi verdi. ABD'nin Miami şehrine haftalık 7 frekansla uçmaya başladıklarını belirten Aycı, "Böylelikle Amerika'da haftalık 70 frekansa çıkıyoruz. Yakında inşallah Atlanta'yı devreye alınca buna Los Angeles'taki artışımız da eklenecek" dedi. Yeni hattın THY'nin ABD'ye açılan önemli bir kapısı olacağını ifade eden Aycı, Miami'nin kargo, turizm ve finansta dünyanın önemli merkezlerinden biri olduğunu anımsattı. Aycı, Miami'de ciddi kruvaziyer gemi trafiğinin yaşandığını, uçakla, yolcuların ABD'nin diğer bölgelerine kolaylıkla ulaştırıldığını aktardı. Miami'deki havalimanının en hızlı büyüyenlerden biri olduğunu dile getiren Aycı, Amerika'ya günlük 5 bin yolcu taşıdıklarını, 2016'da açılacak Atlanta ile bunun 6 bin 500'e çıkacağını belirtti. Sponsorluk çalışmalarından da bahseden Aycı, Avrupa Rugby Ligi ile sponsorluk anlaşmasına imza atacaklarını söyledi.

YERLİ UÇAĞA TAM DE STEK
İlker Aycı, ayrıca Miami'de Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın organizasyonunda yatırımcılarla görüşme yaptıklarını da dile getirdi. Sadece uçak alan ve işleten bir şirket olarak anılmak istemediklerini de vurgulayan Aycı, üreterek Türkiye'ye kazandırmayı amaçladıklarını aktardı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'nin (TAİ) ülke için çok önemli oyuncu olduğuna dikkati çeken Aycı, THY'nin de bu tip projeleri destekleyeceğini bildirdi.

GENİŞ GÖVDE SAYISI ARTACAK

Aycı, geniş gövdeli uçak sayısını artıracaklarını ancak Atatürk Havalimanı'ndaki koşulların daha büyük uçaklarla iniş kalkış yapmaya izin vermediğini söyledi. Atatürk Havalimanı'nda kompakt operasyon yaptıklarını dile getiren Aycı, "Ama önemli olan dünyanın en büyük havalimanlarından birine sahip olmak. 500 uçak park kapasiteli ve de birbirinden bağımsız 5+1 pisti olan, 150 milyonluk 4 terminal kapasiteli bir yere gidiyorsa, daha birinci aşaması 90 milyon yolcu kapasitesi oluyorsa, elbette burada biz geniş gövdede başka şeyler düşüneceğiz" diye konuştu.

THY'NİN KUMDAN KALESİ GUİNNESS'E GİRDİ
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Miami'deki Virginia Key Beach Park'ta yapılan dünyanın en uzun kumdan kalesinin Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiğini hatırlatarak, "Bunun içerisinde bütün dünyada bizim uçtuğumuz destinasyonlardaki önemli ülkelerin, önemli şehirlerinin kolajı, önemli sembolleri vardı. Bizim de sembollerimiz vardı. Kız Kulesi gibi, Galata kulesi gibi, Boğaz Köprüsü gibi, Ortaköy Camii gibi" dedi.

2016'DA 49 YENİ UÇAK GELECEK
İlker Aycı, uçaklarda yeni konfigürasyonlar üzerinde çalıştıklarını belirterek, şunları anlattı: "Mesela şu anda 49 business (koltuk) ile Boeing 777'lerle uçmaya başlayacağız. Siparişini verdiğimiz uçaklar gelmeye başladı. 49 uçak da 2016'da gelecek. Bundan 12-13 yıl önce THY, o seviyelerde neredeyse uçak sayısına sahipti. Kayıp bagaj oranında, şu anda binde 9 mertebesindeyiz. 5 yıl önce, bunu binde 4.5-5'e indirmiştik. Avrupa'nın en iyisi olmuştuk. Amacımız burada da Avrupa'nın en iyisi olmak." Aycı, yolcu memnuniyeti açısından yüzde 86'lık oranı istediklerini ifade etti. Bu konudaki asıl performansın 2016'da ölçüleceğini aktaran Aycı, İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'nde yüklenici firmayla işbirliğinin başarılı şekilde yürütüldüğünü kaydetti.

YENİ SALONLAR HİZMETE GİRECEK
THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, Washington ile New York'ta yeni yolcu salonlarını hizmete açacaklarını söyledi. THY yolcularını sadece uçak içinde ağırlayamayacaklarını ifade eden Aycı, "Artık havaalanına girer girmez yolcumuza hakim olup, onu en güzel şekilde THY'nin hizmet kalitesinden, konfor kalitesinden yararlandıracağız. Yani müşteriyi girer girmez pamuklara saracak hizmet anlayışını da beraberinde getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA