Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Afyon'da iyi şeyler oluyor!

İki günlük Afyon gezisinde sadece 450 kişiye Tempo İletişim firmasının yarattığı iş olanağını görmedik. Afyon'un tarihi çarşısını, bozulmayan tarihi evlerini gezip, Afyon Belediyesi ve Kocatepe Üniversitesi'ni de ziyaret ettik. "Orada bir köy var uzakta" lafı artık Afyon için çok gerilerde kalmış. Afyon hem tarihi değerlerini koruyor, hem de hızla gelişiyor. Şehrin marka değerini yükseltmek için müthiş bir çaba harcanıyor. Afyon Belediye Başkanı Burhanettin Çoban şöyle diyor:
"Afyon Anadolu'nun batıya en yakın ili. Şehrimizin tarihi zenginliğini ortaya çıkarırken, yatırımları çekmek için de her türlü kolaylığı gösteriyoruz. İki üç yıl sonra Afyon çok ciddi bir gelişmeye sahne olacak."
Afyon'da bizi en çok şaşırtan Kocatepe Üniversitesi. Anadolu şehirlerindeki üniversitelere daha çok siyasi iktidarların kıyağı gözüyle bakılır. Hatta "Bu kadar üniversite olmamalı" tartışmaları da yapılıyor. Ama Kocatepe Üniversitesi bütün bu tezleri alt üst ediyor. 30 bin öğrencinin okuduğu Kocatepe Üniversitesi sadece şehri hareketlendirmesiyle değil, üretime katkısıyla da önemli bir rol üstleniyor.
Rektör Prof. Dr. Ali Altuntaş'la önce modern yapılı, yemyeşil kampuslu üniversiteyi gezdirdi bize, akşam da Cem Davran, Erkan Can, Levent Üzümcü'nün oynadığı "Alevli Günler" oyununda buluştuk. Bu muhteşem oyunun ardından Prof. Altuntaş üniversitenin bölgeye katkısını anlattı iki örnekle:
"Afyon denince mermer ve kaymak akla gelir. Roma İmparatorluğu'nun mermer kaynağıyız biz ama bunu çoğu kimse bilmez. İmparatorluğun içinde en az 3000 eser, buradan çıkan mermerlerle yapılmıştır. Yaklaşık 1 milyon liralık bir yatırımla bir mermer laboratuarı yaptık. Kaymağımızı da yaptığımız çalışmalarla eski kalitesine kavuşturduk."
Prof. Altuntaş
bir de mozarella peyniri yapan dünya çapındaki bir firmanın ortaklık teklifinden söz ediyor. Ama ne yazık ki prosedür buna izin vermemiş. Üniversite mozarella üretmek için izin beklerken, Afyon ve Afyon yerel yönetimi yatırımcılarını hiç bekletmiyor. Tempo İletişim'den Cemal Akar şöyle diyor:
"Burada valilik, belediye başkanı, organize sanayi bölgesi bizi çok sıcak karşıladı. Bürokratik olarak hiçbir sıkıntı yaşamadık. Çağrı merkezi sektörü, yaklaşık 60 bin çalışanı olan bir sektör. Önümüzdeki dönemde bu sayı 100 bin olacak. Biz bunun için Afyon'a geldik, başka bir firma Erzurum'a, Malatya'ya gitmiş. Bunun sürdürülmesi, bu illerimizin de değerlendirilmesi lazım."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA