Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Farkı (!) fark edemedik

Gözüm öncelikle Drogba ile Sneijder'ın üstünde. Sonra Melo var. "Neden" demeyin, bu üçlü, sözleşme skalasında da ilk üçteler. Kalitelerine, farklılıklarına inanıldığı için transfer edildiler ve diğer oyuncuların gönül koyması pahasına bol sıfırlı rakamlarla anlaştılar. Onlar, Süper Lig için değil, Şampiyonlar Ligi'nde bu takıma katkı sağlamaları için alındılar. Kariyerleri, önceki takımlarından elde ettikleri tecrübelerini aktarsınlar, dengeleri bozsunlar diye sahadalar.
28. dakikaydı ilk tehlike şutu G.Saray'ın.. Telles'den geldi. Beraberlik golünün sahibi ise Chedjou... 80'de Drogba oyundan çıktı. Sneijder'a kalan, gol anındaki korner atışını kullanmak oldu. Bunları rakibi küçümsemek adına yazmıyorum. Chelsea organizasyonu ve bünyesindeki diğer oyuncuları ile önünde zaten Galatasaray'ın... Ama bir amacın kahramanları olarak, bir proje gibi transfer edilenlerin daha çok sorumluluk alması, daha fazla işler üretmesi, takımdaki diğerlerinden daha farklı olmasını bekliyorum.
Erken golle İngilizler'in maçı idare ettiklerini söylemeliyiz. Galatasaray bunu zorlamak adına hamleler yaptı. Üretken olamadı ama çok istedi.
Mancini gibi komplekslerinden arınmış bir teknik adam, 30. dakika dolarken, Yekta'yı oyuna atarak, tercih yanlışını telafi etmeye çalıştı. Tekrar başa dönelim. Chelsea, yukarda saydığımız üç silaha etkili markaj uygulayıp, etkilerini azalttı diyelim. O zaman, diğerlerine söz gelir. Sadece direkten dönecek bir tehlike için mi etraftalar. Futbolun zirve maçında, geriden gelip beraberliği bulmak elbette başarıdır. Ama turu geçmek için yetmez.
Londra'da yine akıl oyunlarını izleyeceğiz. Mancini bu 90 dakikayı iyi bir ders olarak kabul edecektir. Ama farklılık yaratacak hamlesi yok ki elinde. Devre arasındaki dokuz transferden ikisini kullandı, birisine 30 dakika dayanabildi.
Demek ki; böylesine bir bütçe ancak gruptan çıkabilmek içinmiş... Başarı mıdır? Bunu rövanş söyleyecek.
Erken gol ile birlikte İngilizler'in maçı idare ettiklerini söylemeliyiz. G.Saray üretken olamadı
Mancini gibi komplekslerinden arınmış bir hoca, 30. dakikada yanlışını telafi etmeye çalıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA