Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YASEMİN TAŞKIN

17 Aralık öncesi Türk-İtalyan Zirvesi

İtalya'nın başkenti Roma'da bugün, üst düzey yetkili ve uzmanların katılacağı Türk-İtalyan Forumu başlıyor. İtalyan jeopolitik dergisi Limes'in projelendirdiği ve Türk Dışişleri Bakanlığı'nın düşünce kuruluşu SAM'ın işbirliği ile gerçekleştirilen, iki ülke dışişleri bakanlıklarının himayesinde düzenlenen ilk Türk-İtalyan forumu, AB'nin Türkiye'ye müzakere tarihini vereceği 17 Aralık'tan 3 hafta önce düzenleniyor ve tartışma konuları da bu noktada odaklanacak.

ELİTLERİN İŞBİRLİĞİ
3 gün sürecek forum, iki ülkeden siyaset, ekonomi, akademi, kültür, medya dünyasının liderlerinin, diğer düşünce kuruluşlarından uzmanların katıldığı önemli ve daimi bir tartışma zemini olacak. Forumun hedefi, Türk-İtalyan ilişkilerini Avrupa'dan Ortadoğu'ya ve siyasetten ekonomiye kadar açık bir biçimde tartışmak, iki ülke eliti arasında işbirliği oluşturmak. Unicredit bankasının sponsorluğunda düzenlenen forumun açılışını dışişleri bakanları, kapanışını ise ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan ve İtalyan meslektaşı Domenico Siniscalco yapacak. TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger, eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, CHP'li Kemal Derviş, akademisyenlerden Prof. İlter Turan, Prof. Kemal Kirişçi, Prof. Ali Karaosmanoğlu, Prof. Necdet Adabağ, Türk-İtalyan İşadamları Konseyi'nin eş-başkanı Zeynep Bodur, Jan Nahum, Ishak Alaton, yazar Murat Belge'nin de katıldığı foruma SABAH Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan ile Merkez Grubu Hukuk Başmüşaviri Kenan Tekdağ medya yöneticileri olarak katılıyor. Forum, "Chatham house" (konuşmacıların kimliklerinin kamuya duyurulmaması) kurallarına göre yapılacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA