Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Duran topların önemi

İlk yarısında Antalya'nın ikinci golü hariç hiç gol pozisyonu üretilmeyen, futboldaki 'orta saha mücadelesi' tanımlamasının tipik bir örneğiydi dükü maç. Ki bu Antalyaspor'un istediği bir oyun yapısıydı. Bursaspor'da Sercan ve Volkan'ın olmadığı bir hücum hattı, hız ve çabukluğu yakalayamıyor. Bursaspor için bu pozisyon üretme açısından büyük bir eksiklikti. Bir tanesinin yokluğu belki tamam ama ikisi birden olmayınca gerçekten çok şey kaybediyor Bursa forveti. Ömer'in de olmayışı defans dengesini ve organizasyonunu çok etkiledi dün.
İkinci yarıya baktığımızda ise Antalya'nın orta sahasında başlayan top kayıpları Bursaspor'u biraz öne doğru itmeye başladı. Bunun akabinde de ilk golü buldular.
Antalya'nın yediği ikinci gole biraz değinmek istiyorum. Günümüz futbolunda duran toplardan gelen golleri engellemenin bir önlemi de 18 civarında gereksiz faul yaratmamak ve korner pozisyonları vermemektir.
İkinci golde aynen böyle bir pozisyondan geldi. Yenal'ın çok gereksiz bir şekilde rakibe korner fırsatı vermesiyle oluştu. Topu uzaklaştırıyorum sanırken çok önemli bir gol fırsatı verdi kornerle Bursaspor'a.

BURSA PUANA SEVİNMELİ
Dünkü 2-2'lik sonuçla iki tane duran top golü vardı. Bu toplarda gol vuruşları kadar, etkili kullanılan atışların da çok etkisi var.
Antalyaspor oyunu 2-0'a getirince belki de herkes gibi ben de Antalya'nın oyunu kopardığını düşündüm. Ama ikinci ayrı hiç böyle oynanmadı. Her iki taraf da kazanabilirdi ama oyunun 2-2'ye gelmesi Bursaspor'dan çok Antalya'nın eksikliğinden kaynaklandı. Belki de Bursaspor özellikle ilk yarıda bu sezonki en kötü oyununu oynadı.
Maçı 2-0'a getiren Antalyaspor, Bursaspor'a aylar sonra ilk mağlubiyetini tattırabilirdi. Bence kazandığı bir puan, Bursaspor'un sevinmesi gereken bir sonuç oldu. Tabii ki şampiyonluk yolunda özellikle deplasmanda zaman zaman böyle kayıplar olacaktır, yeter ki bunun sürekliliği olmasın.
Hakemden de biraz bahsetmek gerekirse oyun boyunca kontrolü ele alamayan formsuz bir Süleyman Abay vardı dün. Hiçbir kararında kendinden emin değildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA