Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Etkili olmak

TRABZONSPOR nihayet 5. haftada lige döndü. Dün akşamki oyunda ilk yarıya baktığımızda, her iki takım da futbol becerisinden uzak, pozisyon üretmeden tamamen bir mücadele maçı oynadı.
Mücadelenin ikinci yarısı ise bir futbolcunun bazen neler yapabileceğini gösterdiği ve her şeyi değiştirdiği bir 45 dakika oldu. Trabzonspor yazısı yazarken sürekli Burak Yılmaz'dan bahsetmek istemiyoruz ama o da sahada öyle şeyler yapıyor ki bizi adeta mecbur bırakıyor...
Dün belki çok iyi değildi ama futbolda 'etkili olmak' kavramının en iyi uygulayıcısı herhalde Burak bu sezon. Futbolda özellikle forvet oyuncuları için olmazsa olmaz özelliktir etkili oyun. Burak'ta da bu fazlasıyla var. Dün akşam oyunun ve skorun belirleyicisi bir kez daha Burak oldu. İki dakikada 2-0'a gelen oyunda Eskişehirspor ayağa kalkıp bir cevap veremedi oyun anlamında Trabzonspor'a.

VOLKAN ŞEN DÜŞÜŞTE
Trabzon'a Burak'ı bir kenara koyarak baktığımızda savunma dengeliydi. Orta sahada Zokora ve Colman'ın oyunu tutma konusunda sorunu yok. Ama öne doğru pozisyon sağlama ve üretmede, bir de pas akışında yeterli değiller. Bunu zaman zaman Colman yapsa dahi. Burak'ın arkasındaki üçlüye gelince Volkan Şen, Bursa'nın şampiyonluk senesinden beri performans anlamında çok düştü. Trabzon'da da bu böyle devam ediyor. Halil'in futbolcu özellikleri beceriden çok mücadele ile üretmeye dayanıyor.
Bu her zaman işi çözemeyebilir. Sonuca ulaşmak için tek oyuncuya endeksli bir fotoğrafınız olursa ligin akışında muhakkak sorun yaşarsınız.
Bu yüzden Trabzonspor sahneye yıldızı Burak Yılmaz'ın dışında da etkin oyuncular çıkarmalı. Yoksa her maç bu böyle gitmez.
Dün akşamki karşılaşmada öyle iki pozisyon vardı ki maçın orta hakemi Yunus Yıldırım artık alıştığımız kendi tarzıyla çaldı düdüğü yine. Bence bu pozisyonlardan biri penaltıydı. Bu da Yunus Yıldırım'ın yönetim tarzı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA