Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kendin ettin Hagi

Büyüklerin yapamadığını küçükler başardı. Galatasaray'ın PAF takımı Denizlispor'u 1-0 yenip 27 yıl sonra şampiyon oldu. G.Saray'ın gençleri ve hocaları Ali Yavaş ile Suat Kaya'yı kutluyorum. Böylesine yetenekli bir takımın temelini atan ve 17 Yaş Altı Milli Takımı'nı Avrupa şampiyonu yapan Abdullah Avcı'ya da alkışlarımı yolluyorum.
G.Saray yönetimi hafta içinde gece yarısına sarkan toplantı sonunda Hagi'nin gönderilmesine karar vermişti. Hagi de görevden alınmayı beklemeden istifa etti. Seçimle iş başına gelenler atadıkları insanları görevden alma yetkisine sahiptir. Atanan kişinin de istifa hakkı vardır. Gazetelerin manşetlerine baktığımızda yeni hoca olarak Eric Gerets görünüyor.
Hagi neden bu kadar sorun yarattı? Rumen hoca söylemleriyle yöneticileri rencide etti. İnatçı, agresif ve 'dediğim dedik' bir davranış tarzı sergilediğinden yönetimi karşısına aldı; camianın da tepkisini topladı.
Hagi'nin "Ben geldiğimde G.Saray Avrupa'da değildi" sözleriyle kendisini en çok destekleyen eski hocası Fatih Terim'i incittiği de bir gerçek. Ancak yeni hoca Gerets olursa G.Saray'ın akan kanı durur mu? Bence zor. Eğer yeni hoca kariyeri parlak, kişiliği güçlü biri olursa ve G.Saray'a yeni ruh verecekse sözüm olmaz. Yönetim karar verirken dikkat etmeli, hata yapmamalı.
Hagi'nin G.Saray'daki temel problemi duygusal olarak bağlandığı eski takım arkadaşlarına söz geçirememesiydi. Onların isteği doğrultusunda ve huzur kılıfı altında bazı oyuncuları gönderdi. Yönetimin aldığı oyuncuları oynatmamakta ısrar etti. Eğer Hagi kafaca rahat olabilseydi ve duygusal hareket etmeseydi daha başarılı olurdu. Hagi, acemiliğini eski arkadaşlarının desteğiyle aşacağına inandığı için kaybetti.
Denizli karşısında Hagi'nin felsefesini uygulayabilen, yönetebileceği ve kendisinin de saygı gördüğü bir kadro vardı. Kimse birbirine bağırmadı, herkes birbirinin yardımcısıydı.
Hücum hattındaki Ribery, Necati, Kabze üçlüsü müthiş hareketliydi. Hasan Kabze'nin golünden sonra seyir zevki yüksek bir G.Saray sahneye çıktı. Futbolcular bireysel becerilerini özgürce sergiledi.
Eğer Hagi bu kafa yapısını ve böyle bir kadroyu lig içerisinde kullanmayı becerebilseydi G.Saray belki de şampiyon olacaktı. Ama ipleri elinde tam tutamamanın ve dostluklara fazla güvenmenin faturasını ödedi. Neticede kendi etti kendi buldu. İstifa ederek bence doğrusunu yaptı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA