Türkiye'nin en iyi haber sitesi

LEVENT TÜZEMEN

Helal olsun size

Avrupa bu Türk Milli Takımı'nın cesaretini, ruhunu, inancını ve zaferini uzun yıllar unutmayacak. Yaptığı mücadeleye saygı duyacak. Bir Türk gazetecisi olarak bu mutluluğu yaşadığım için gurur doluyum. 70 milyonluk Türkiye'ye büyük mutluluk yaşatan Milli Takım'ı hocasından futbolcusuna ve yöneticisine kadar kutluyorum. Türkiye sizinle gurur duyuyor.
"Büyük lokma ye büyük konuşma" diye boşuna dememişler. Viyana'yı istila eden Hırvatlar, "Almanya sana güle güle" diye bağırıyordu . Türkiye'yi elediklerini düşünüyorlardı. Ama Türk'ün inancını ve gücünü tanımıyorlardı.

KALAN SAĞLAR BİZİMDİR
Hırvatlar'ın hocası Biliç'i bu kez 2. Jean Paul'un madalyonu bile kurtaramadı. 70 milyonun inancı ve duaları Türk Milli Takımı'na itici güç olup başarıya taşıdı.
Milli Takım "Kalan sağlar bizimdir" felsefesiyle kurulmuştu. İlk 15'te Hırvat alanından çıkmadık. Israrla yerden ayağa pas oynuyor, top rakibe geçtiğinde hemen önde pres koyuyorduk.
Gökhan'ın uzun top oynama sevdası, Sabri'nin riskli pasları Hırvatlar'ı cesaretlendirdi. İkinci 15'te kalemize hapsolduk.
Modriç'in ortasında Oliç'in topu üst direğe nişanlaması şansımızdı. Tuncay ve Topal'ın iyi oyunları sayesinde üçüncü 15'te oyunun kontrolünü elimize geçirdik. Hamit-Tuncay-Arda üçlüsü orta alanda akıllı top kullanıyordu. Ama final paslarının şiddetini ve zamanlamasını ayarlayamıyorduk.
İkinci yarıya Rüştü'nün hatasıyla az daha gol yiyerek başlıyorduk. Hırvatlar yine Sabri'nin kanadından bindiriyordu.

SIRADA ALMANYA VAR
Terim'in Kazım'ı çıkarıp Uğur'u alması doğruydu. Petriç'in oyuna girmesi Hırvatlar'ı toparladı. Çok baskı yiyorduk. Topal'ı çıkarıp Semih'i aldı. Son 10 dakikadaki Hırvat baskısına ve Srna'nın korkutan frikiklerine Rüştü'nün başarılı kurtarışlarıyla dayandık.
Kalpleri durduran bir uzatma izledik. Tuncay ve Semih'le golün kıyısından geçtik. İkinci uzatmada Hırvatlar tükenmişti ama 119'da Rüştü'nün hatasıyla golü yiyip yıkıldık. Çıkmamış canda umut vardır sözü gibi uzatmanın uzatmasında mucize golcü Semih'le maçı penaltılara taşıdık Ve bu moralle penaltılarda Hırvatlar'ın canına okuduk. Sırada Almanya var. Bu çocuklara güvenin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.