Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Dimdik durdular

Fatih Terim yuvaya döndükten sonra şu iki önemli mesajı vermişti: 1- Galatasaray ruhunu geri getirmek istiyoruz. 2- Kazandığında da, kaybettiğinde de saygı duyulan bir takım olacağız.
Fatih Hoca yönetimindeki Galatasaray 14'üncü haftada Fenerbahçe'yi yenip liderlik koltuğuna oturduktan sonra "Saygı duyulan" bir takım oldu. Galatasaray ruhu da Kadıköy'de geri geldi. Galatasaraylı oyuncular 5 dakikada içinde yedikleri iki gole rağmen bu sezon en önemli geri dönüşünü Kadıköy'de gerçekleştirdi. Fatih Terim'in sözlü ve fiziki ağır tacizlere rağmen kenarda dimdik duruşu, sahadaki futbolcularına kişilikli ve dik durarak oynamaları için enerji sağladı. Onlar da, saygı duyulması gereken bir takım olduklarını Fenerbahçe'ye 70 dakika pozisyon vermeyerek, oyunu hep öne doğru oynayarak, takım savunmasını yardımlaşarak yapıp maçı kazanmak için rakibin üzerine bilerek, görerek giderek ve sürekli pozisyonlar bularak gösterdiler.
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, "Başarı, sporcuların kalbinde ve ruhundadır. Sporcular yürekleriyle oynarlarsa başarıları yükselerek devam eder" demişti. Galatasaraylı futbolcular yüreklerinde korku, panik ve telaş olmadan, Kadıköy baskısına boyun eğmeyerek, rakibi de oyun anlamında çaresiz kılarak büyük başarıya imza attılar.

SADECE GECİKME OLUR!
Beş dakika içinde Sow'un ve Alex'in jeneriklik golleri sonrası takım halinde kafaca dağılmayan ve büyük özgüvenle oynayan Galatasaray'da Necati Ateş, Elmander ve Engin gol yollarında doğru ve akıllı vuruş yapabilselerdi ilk yarı bile soyunma odasına önde girerlerdi.
İkinci yarı zaten tek taraflı oynandı. Ayağa etkili pas yapan, hücuma çok adamla çıkan, oyuna hakim olan, kanatlardan bindiren, Fenerbahçe savunmasından seken tüm topları alan ve rakibini sahasına hapseden Galatasaray oldu. Baroni'nin 85'te Muslera'nın çıkardığı şutu dışında Fenerbahçe'ye atak izni bile vermedi. Engin ve Melo'nun net gollük ataklarda yanlış şut veya yanlış yere pas tercihleri golü son dakikalara bıraktı.
Uzatmalar biterken sezonun da bitmesini Baros'un vuruşunda direkler engelledi. Ama bu futbolla bu sadece bir gecikme olur. Fatih Terim'in maç sonu dediği gibi, "Galatasaray ligin şampiyondur."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA