Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Sivas kraterinde 4 gol

Galatasaray cefa çekerek gittiği Sivas'ta sefa yaptı. Takipçilerinin, "Sivas'ın soğuğunda donup kalır" diye umut ektiği geceyi Galatasaray yardımlaşması üst düzeyde futbolla ısıttı. Bu sezon Dört Büyükler arasında Sivasspor'dan 6 puan alan tek takım G.Saray oldu.
Eskişehir'de buzlu zemine, Bursa'da da soğuk havaya teslim olan Galatasaraylı futbolcular, Ay'ın uzaydan çekilen fotoğraflardaki yüzeyine benzeyen krateri bol zeminde, "Sivas kraterinde" önce ayakta durmayı başardılar. Ardından en büyük özellikleri olan "Ayağa isabetli pas" organizasyonunu olabildiğince uygulayıp mücadele yönü yüksek, yardımlaşmaları üst düzeyde oyunlarını birbirinden kaliteli 4 golle süslediler.
Galatasaray, bu sezon en ağır saha koşullarında farklı kazanırken takım halinde bir rekora da imza attı. Ujfalusi'nin golle tanışmasından sonra Galatasaray'ın bu sezon transfer ettiği bütün oyuncular (kaleci Muslera hariç) gol atmış oldu.
Galatasaraylı oyuncuların Sivas'taki kişilikli mücadelesi bir "Takımdaşlık" felsefesinin ürünüdür. 11 saatlik bir yolculuktan sonra takımını bu stresli ortamdan çıkarıp maça motive etmek de Fatih Hoca'nın başarısıdır. Takım içindeki arkadaşlık ilişkilerinin üst düzeyde olması sahaya "Birimiz hepimiz için, hepimiz birimiz için" anlayışının yansımasını sağladı. Genelde yıldız futbolcular bu tür zeminlerde bırakın koşmayı, topa ayağını sokmaz. Başta Melo, Riera, Ujfalusi, Elmander, tüm futbolcular sakatlanma korkusunu akıllarına getirmeden cefakarca oynadılar.
Muslera, gecenin yıldızlarındandı. Mükemmel kurtarışları ve topu oyuna doğru sokuşuyla arkadaşlarına güven ve moral verdi. Necati- Elmander ikilisi yine uyumluydu. "İsveç çeliği" Elmander rakiple boğuşurken Necati golleriyle sahne aldı. Selçuk'taki yükseliş sürüyor. Takımını maestro gibi yönetti. Hakan ve Eboue, defansta kontrollü, ofansta dengeliydi. Ujfalusi, Eneramo'ya nefes aldırmadı. Riera ve Melo'nun sarı kartları haklıydı. Ancak Eneramo'nun attığı dirsek veya yaptığı çekmeli faullerde değil, bir elle oynamada kart görmesi hakem Özkahya'nın çifte standartıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA