Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Yenilgi ders olsun!

Galatasaray'ın Sivas'a elenmesi bence şok sonuç değil. F.Bahçe karşısındaki iyi oyun ve beraberlik bazı oyuncuların ayaklarını yerden kesmiş. Bu yenilgi lig öncesi dilerim bir uyarı olur. Bu yenilgiye iki açıdan bakabiliriz:
1- G.Saray elenmeseydi, futbolcular kafaca play-off ile kupa arasında kalacaklardı. Bu durum yorgunluk ve sakatlık riskini de getirirdi.
2- Elenerek artık sadece play-off'a motive olacaklar. Futbolcuların mazeret ortamı kalmadı.
G.Saray Elmander ve Melo'nun kalitesini ve etkinliğini maç boyu hissetti. Baros, İsveçli golcünün yerini dolduramadı. Çünkü kafa, fizik güç, mücadele ve refleks olarak çok gerilemiş. Son vuruşlarda etkili ve de çabuk değil. Melo olmayınca Galatasaray savunması defo yaptı. Selçuk'la birlikte G.Saray'ın şifresi olan Melo, sadece oynayan ve oynatan bir isim değil, top tutan, arkadaşlarının pozisyon almasını sağlayan ve rakibin ölü toplarında defansın içine girip ekstra stoper görevi yapan bir oyuncu. Melo olmayınca Semih- Ujfalusi ikilisi pozisyon hatası yaptılar. Erman Kılıç'ın attığı gol de Melo'nun yokluğunun yarattığı bir zafiyetti.

ABİTOĞLU YİNE VERMEDİ
Elmander, Melo, Emre gibi önemli oyuncular G.Saray'daki takım uyumunun önemli aktörleri. Yerlerine girenler G.Saray'ın Sivas'a karşı ritim içinde oynamasını sağlayamadılar. Baros, Necati'ye yeterli partner olamadı. Orta alanda bütün yükü Selçuk üstlendi. Galatasaray'ın ilk 40 dakikada Sivas'a karşı oyun hakimiyeti ve pozisyon üstünlüğündeki en önemli kişi Selçuk'tu.
Serbest oynamaya alışık Engin, kenarlara kaçmaya kalkınca Selçuk'a da yeterince destek veremedi. Riera etkisizdi. Duran toplarda bel hizasında yaptığı ortalar Fatih hocayı çıldırttı. Sercan girdikten sonra bırakın katkı yapmayı, kaptırdığı her top Sivas hücumuna dönüştü. Sivasspor'u kutluyorum. Mükemmel mücadele ettiler. Erman Kılıç, Eneramo, Murat Akça ve kaleci Atilla gecenin iyileriydi.
NOT: Hakem Abitoğlu, Sivas maçlarında G.Saray lehine penaltı vermeye korkuyor mu? Selçuk'un ortasında Ziya'nın topu elle çelmesine ne yazık ki yine seyirci kaldı.


1
G.Saray 2012'deki sahasında 9. resmi maçta ilk kez yenildi. Sivasspor evinde 1-0 kaybeden Aslan, oynadığı 7 lig, 1 kupa maçını kaybetmeyerek 7 galibiyet 1 beraberlik almıştı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA