Çorbadan, tatlıya kadar birçok tarif sofralarınızı süslemek için sizleri bekliyor. Sevdiklerinizle geçireceğiniz güzel bir yılbaşı akşamında ne yemek yapacağım diye düşünüyorsanız bu pratik tarifler tam size göre! Pratik ve kolayca hazırlayabileceğiniz yılbaşı menüsünde hangi yemekler bulunuyor? Hangi tarifler yılbaşı yemekleri için uygun olur? En pratik yılbaşı menüsü nedir? Yılbaşında yapılacak pratik yemek tarifleri...
KREMALI BALKABAĞI ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
YAPILIŞI
Et suyunu tencereye alarak kaynatın. Kesme şeker ve tereyağı ekleyerek bir-iki taşım kaynatın. Balka bağını küçük küçük kesip tencereye ekleyin. Krema, kıyılmış reyhan, tuz, mısır nişastası ve bademi ilave edin. Piştikten sonra blender ile çorbayı püre haline getirin. 1-2 karıştırıp ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
FIRINDA HİNDİ TARİFİ
MALZEMELER
YAPILIŞI
Hindiyi tütsüledikten sonra yıkayın. kağıt havlu ile iyice kuruladıktan sonra, içine ayıklanmış soğanı yerleştirin.
Derin bir kapta bal, limon suyu, nişasta, sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı bir fırça yardımıyla hindinin her tarafına sürün ve hindiyi fırın torbasına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Daha sonra fırın torbasından çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.
PÜF NOKTASI
Fırın torbasının içine akacak olan hindi suyuna 1 çorba kaşığı mısır nişastası, 2 çorba kaşığı soya sosu, karabiber ve su ekleyerek sos hazırlayabilirsiniz. Aynı sosu tavuk suyuyla da yapabilirsiniz. karıştırın.
ISPANAK PÜRELİ KİŞ
MALZEMELER
Kiş için:
YAPILIŞI
Ispanakları iyice yıkayıp, doğrayın. Unla margarini kavurun. Ispanak yapraklarını içine atın. İyice karıştırın. 1 çay bardağı sıcak suyla 1-2 taşım kaynatın. Süt ve tuzu ilave edin. İyice suyunu çekince altını kapatın ve rendelenmiş gravyeri ilave edin.
Kiş için: Un ve tereyağını bir kapta yoğurun. su, tuz, yumurta sarısı ekleyip tekrar yoğurun. Tartölet kalıplarına yerleştirin ve 175 derece ısıtılmış fırında pişirin. Ispanak püresini, kalıplardan çıkardığınız kişlere yayın. Servis yaparken tekrar fırınlayın.
PÜF NOKTASI
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat ve 1 çorba kaşığı krema da püreye çok yakışacaktır.
SUSAMLI PATATES
MALZEMELER
YAPILIŞI
Patatesleri haşlayın. dilediğiniz şekilde dilimleyin ve fırın tepsisine yerleştirin. Sarmısak, hardal, bal ve tuzu karıştırın. Patateslerin üzerine sosu gezdirin. Bolca susam serpin. Önceden ısıtılmış 175 derecede fırında, üzeri kızarana dek tutun.
KAŞAR PEYNİRLİ VE MISIRLI MÜCVER
MALZEMELER
YAPILIŞI
Yumurtaları geniş bir kaseye kırın. üzerine un, kabartma tozu ve sıvıyağ ekleyip çırpın. suyu süzülmüş mısır ve kaşar peynirini ilave edip karıştırın. tuz ve karabiberini ayarlayın. margarini bir tavaya alıp kızdırın. mısırlı karışımdan birer çorba kaşığı dolusu alıp tavaya ilave edin. kaşığın tersiyle hafifçe bastırıp yuvarlak şekil verin. arkalı önlü kızartıp kağıt havlu üzerine alın. servis tabaklarına paylaştırıp, sıcak olarak servis yapın.
ZENCEFİLLİ YILBAŞI KURABİYESİ
MALZEMELER
YAPILIŞI
Derin bir kapta esmer şeker, pekmez ve tereyağını krema kıvamına gelene dek mikserle çırpın. yumurta
ekleyip, 2 dakika daha çırpın. Ayrı bir yerde, kalan tüm malzemeyi iyice harmanlayıp, yumurtalı karışıma yavaş
yavaş ekleyin. Önce mikserle daha sonra elinizle karıştırın. Hamuru streç filme sarıp, buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Daha sonra 4-5 mm kalınlığında açıp, istediğiniz şekilde kalıplarla kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, aralarında 2 cm aralık kalacak şekilden yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp, 1-2 dakika dinlendirin. Üzerini gıda boyası ile dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın.
BROWNIE
MALZEMELER
YAPILIŞI
Yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri, süt, vanilya ve kakaoyu mikserle çırpın. Karışımdan 1 su bardağı alıp, kenara ayırın. Ayrı bir yerde margarin, kekun, kabartma tozu, karbonat, un ve cevizi karıştırın. Üzerine, yumurtalı karışımı ekleyip mikserle çırpmaya devam edin. Kalıbı unlayıp, karışımı kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, kontrol ederek pişirin. Keki fırından alıp, ılınmaya bırakın. Ilındığında, kekin üzerinde delikler açın. Kenara ayırdığınız 1 su bardağı kakaolu karışımı deliklerden içeriye dökün. Dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın.
RENKLİ SALATA
MALZEMELER
Sosu için:
YAPILIŞI
Yıkanıp suyu süzülmüş kırmızı marul ve kıvırcığı elinizle iri parçalar halinde koparıp, servis tabağına alın. Elmayı dörde bölün ve çekirdeklerini çıkarıp, incecik dilimleyin. Peyniri küp şeklinde doğrayın. Elma ve peyniri salataya gelişigüzel yerleştirin. Ayıklanmış nar tanelerini üzerine serpin. Sos için bir kapta zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuzu karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.