3 tane yufka
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
İçi için:
200 gram kıyma
2 büyük boy soğan
1/2 çay bardağı kuş üzümü
1/2 çay bardağı dolma fıstığı veya çekilmiş ceviz
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
Arkadaşlar merhaba sizlere çok güzel pastanelerden aldığımız börekleri aratmayacak nefis bir börek tarifi vermek istiyorum mutlaka deneyin pişman olmazsınızşimdi tarifimize geçelimÖnce iç malzememizi hazırlayalım çok az bir sıvı yağ da küçük doğranmış soğanlarımız biraz kavrulur sonra kıyma ilave edip beraber kıymalar pişene kavrulur tuz karabiber ve sıcak suda beklettiğimiz kuş üzümleri fıstıklar katılarak altı kapatılırşimdi sosu hazırlanır sıvı yağ un nişasta ve sirke çırpılır yufkanın bir tanesi düz bir zemine serilir üzerine sostan sürülür ikiye katlanırüzerine iç harçtan koyarak geniş tarafından rulo yaparak sarılır diğer yufkaları da aynı işlem uygulanır yağlanmış tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir bu kadar deneyip yapanlara afiyet olsun...