Çay ve kahvenin yanına eşsiz bir lezzet katan Türk lezzeti lokum nasıl yapılır? Üstelik lokum hazırlamak için gereken malzemeler az, tarifin yapılışı bir o kadar kolay. Margarin, süt, un ve toz şeker gibi her evde bulunan malzemeler ile hazırlanan sultan lokumu tarifi için doğru yerdesiniz. Hazırsanız sizi tarife alalım…
LOKUM TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 litre süt
- 100 gram margarin
- 2 su bardağı un
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilya
Üzeri için:
- 3 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 kase fındık
LOKUM TARİFİ YAPILIŞI
- Geniş bir tencereye süt, toz şeker ve unu alın. Kısık ateşte kıvam alana kadar karıştırın.
- Kaynayan muhallebiyi ocaktan alın ve içine margarin ile vanilyayı ekleyip blender yardımı ile yaklaşık 10 dakika çırpın.
- Fırın tepsisinin tabanına hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistan cevizini serpin.
- Muhallebiyi kaşık ile fırın tepsisine yayın.
- 1 gece buzdolabında bekletin.
- Soğuyan muhallebiyi kare şeklinde eşit parçalara bölün ve avucunuzda yuvarlayın.
- Hindistan cevizini bulayıp ortasına fındık batırın.
- Lokum tarifi hazır. Afiyet olsun…
LOKUM TARİFİ KAÇ KALORİ?
Ortalama 10 gramlık bir porsiyon lokum tarifi yaklaşık 38 kalori içermektedir.