Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Böylesi de var

Kötü yürekli budalaların deyimiyle bu yazımızı da "bedavaya getirelim", adam neler demiş, olduğu gibi aktaralım:
"Türk milliyetçilerinin Kenan Evren'in anayasasının değişmemesi için herhangi bir sebepleri olamaz. Muhsin Yazıcıoğlu'nu beraat edeceği davadan yedi küsur sene içeride yatıran, üç küsur senesini hücrede yatıran adamlar yargılanmalıdır. Postalla Yılma Durak'ın kolunu Namık Kemal Zeybek'in gözü önünde kıranlar yargılanmalıdır. Mahir Damatlar'a altmış gün işkence eden adamlar yargılanmak zorundadır. Bu adamların bize dayattığı anayasayı savunmak için makul bir sebebimiz yok.
27 Mayıs, yeniçeri eşkıyalığıdır. En başta Türk ordusunu mundar etmiştir. Bir nesli mahvetmiştir. Mustafa Kemal'in haberdar olmadığı bir Kemalizm icat etmiştir. Mustafa Kemal'in görse yırtıp çöpe atacağı, yüzlerine çarpacağı anayasa ve milletvekili yemini uydurmuşlardır.
Atatürk'ün ahirete göçtüğü gün yürürlükte olan 1924 Anayasası'nın hiçbir yerinde
'Atatürk ilke ve inkılapları' ibaresi, 'Atatürkçülük' lafzı, 'Atatürk milliyetçiliği' yoktur. Kesinlikle anayasadan çıkarılmalıdır. Anayasada olmasının sakıncası şudur: 'Kişi kültüne' dayalı hukuk olmaz. Bu safsatadır. Bunu Atatürk dahi yapmış olsa yanlış olurdu...
Anayasa Mahkemesi, bundan önceki anayasa değişikliğini (411 oyla meclisten geçen türban meselesi)
'esastan' bozduğu anda münfesih duruma düşmüştü. Bunun icabı, savcıların üyeleri derhal gözaltına alarak suçüstü mahkemesine sevk etmesiydi. Haşim Kılıç'ın da o karar üzerine istifa etmesi gerekirdi. Hiçbir organ, kaynağını Anayasa'dan almayan yetki kullanamaz. O yetkiyi kullanan kişi, kurum, kuruluş gayrımeşrudur."
Bunları söyleyen kişi, Dr. Mustafa Çalık.
Kendisi bir ülkücü...
Ülkücülerin, Sayın Devlet Bahçeli'nin "zavallılar" dediği kesiminden... "Türkiye Günlüğü" dergisinin de kurucusu ve yöneticisi.
Eh, kimin zavallı olup kimin olmadığı da referandumda görülecek.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA