Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAŞMET BABAOĞLU

Hava gerçekten dönüyor galiba

"Biz, bize oy vermeyenlere bidon kafalı demiyoruz." Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dün İzmir'de en çok alkış alan sözü bu oldu. Daha "bidon kafalı" lafı duyulduğu anda Gündoğdu Meydanı'ndan NATO'nun ötelerine kadar uzanan kalabalıkta büyük bir uğultu yükseldi.
Erdoğan "sözünü biz İzmir'e hakaretlerle değil hizmet projeleriyle geldik" diyerek tamamlayınca, bayraklar sallanmaya başladı.
Mitingin en çarpıcı yanı, meydanı dolduran muazzam kalabalıktı. İzmir medyasından arkadaşlar bu kalabalık karşısında kapıldıkları şaşkınlığı üzerlerinden atmakta zorlandılar. Genel kanı, İzmir'de "havanın dönmeye başladığı" yönündeydi.
Hiç kuşku yok ki, bu tabloda büyük payı bulunanlardan biri de İzmir 2. Bölge'den aday olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dı. Doğrusu, şehirde kimle konuştuysam Yıldırım'ın müthiş bir sempati topladığını belirtti.
CHP mitinginde Kılıçdaroğlu'nun İzmir'in sorunlarına değinmeden, hatta İzmir'in adını dahi geçirmeden bir konuşma yapmış olması İzmir'de tuhaf karşılanmıştı. Belli ki, bu durumdan Erdoğan haberdar edilmişti! Konuşmasına Akdeniz şehirlerini sayarak ve İzmir'in hepsinin içinde en güzeli, en değerlisi olduğunu söyleyerek başladı ve sonuna kadar konuşmasının merkezine İzmir'i aldı.
Çok açık ki, AK Parti bu dönem kendini "hizmet" kavramı üzerinden markalaştırmak istiyor.
Nitekim, hizmet meselesi de İzmirlilerin esas yarası.
Erdoğan, "hizmet eşittir AK Parti" dedi. Arkamızdan "Allah razı olsun" deyin yeter, diyerek de kalabalığı duygulandırdı.
Bir temel vurgusu da, bu noktaya sermaye sınıfı ve medya desteğiyle gelmediğiydi. Kitleye "biz buraya sizinle geldik" dediğinde, bütün İzmir'i inleten bir alkış aldı.
Galiba gerçekten İzmir'de hava dönüyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA