Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP MYK'da kim kalır kim gider?

CHP yeni tüzüğü uygulayacak ama nasıl uygulayacak? Ortada 20 kişilik Merkez Yönetim Kurulu üyesi var. Yeni tüzüğe göre genel başkan yardımcılığı sayısı ise 13, geriye 7 kişi kalıyor.
Peki, genel başkan yardımcısı olamayacak bu 7 kişi kim olacak? Herkes bu sorunun cevabını arıyor.
Bu yüzden şu günlerde CHP Genel Merkezi'nde ve Kılıçdaroğlu'nun çevresinde müthiş bir kulis faaliyeti var. Şu anda 5 genel başkan yardımcısı, bir genel sekreter, bir de genel saymanı var. Onları da katarsak 7 kişi kesin. Bu durumda MYK üyesi 6 kişinin yeni genel başkan yardımcısı olması bekleniyor. 7 kişi ise dışarıda kalacak. Tabii genel başkan yardımcılığı sayısını artırmak da mümkün. Yeniler arasında Tekin Bingöl, Gülsün Bilgehan ve Süheyl Batum ismi ağırlıkla geçiyor. Sürpriz isim ise Sencer Ayata. Gidecekler arasında ise Şahin Mengü, Abdurrezzak Ertan, Mahmut Duyan, Ali Koçal, Abdullah Özer görünüyor. Ama Kılıçdaroğlu, partide kurultaya gitmeden bir değişim rüzgârı estirmek istiyorsa Enver Aysever ve Didem Engin gibi yeni isimleri alması gerekiyor.
CHP'deki tüzük gerginliğine önümüzdeki hafta çarşamba günü nokta konacak. Bu yöntemle ara bir çözüm üretilse de tartışma bitmeyecek gibi. Tecrübeli bir CHP'li şöyle diyor:
"Kurultaydan sonra yapılan her işlem Yargıtay başsavcısına göre hukuki değil. Bir de işin siyasi boyutu var. MYK üyeleri istifa edebilir ama bu tartışma bitmez. Kılıçdaroğlu'nun önünde altın bir fırsat var; partiyi kurultaya götürmek. O zaman lider olur."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA