Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

CHP'de şaşanlar ve şaşırtanlar

CHP'nin 6 ay sonra yeni bir altüst oluş yaşaması herkesin kafasını karıştırdı. Ama sadece izleyenlerin değil, partilerin, Parti Meclisi üyelerinin hatta MYK üyelerinin de kafası karıştı.
Belki de bu nedenle birçok CHP'linin tavrı şaşırtıcı oldu. En şaşırtıcı olanı ise Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte partiye dönen eski bakan Nihat Matkap'ın tavrıydı. Matkap, Kılıçdaroğlu'nun genel başkan yardımcılığı önerisini kabul etmedi ve Sav'ın yanında yer aldı.
Benzer bir ayrılık Haluk Koç ve MYK Üyesi İzzet Çetin arasında da yaşandı. Uzun bir süredir birlikte hareket eden ikilinin yolları bu kargaşayla ayrıldı. Anladığım kadarıyla bu ayrılmayı sağlayan da son bir yemekti.
Daha önce genel başkanlığa da aday olan Koç, pazar günü sürpriz bir yemeğe davet edildi. Yemekte Önder Sav, Ali Topuz ve Hakkı Suha Okay vardı. Peki o yemekte ne konuşuldu?
Acaba Sav daha o gün genel başkan adayı olarak Haluk Koç'u mu düşündü?
Şaşırtan ve büyük olasılıkla şaşıranlardan biri de Baykal'a yakınlığıyla bilinen eski MYK üyesi Gökhan Günaydın'dı. Günaydın'ın da Kılıçdaroğlu'nun yanında yer alacağı bekleniyordu. Ama o gitti Sav'a imza verdi.
Eski bir CHP yöneticisi şöyle diyordu:
"Sanıyorum çoğu, sürecin nereye evrileceğini göremedi. Her şey hızlı gelişti. Önder Sav da bu işi biliyor, bir an önce herkesten imza aldı. İmza verenler de bir daha geri adım atmadı. Sanıyorum birkaç gün sonra hava değişir..."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA