(USASABAH)
Dün NPR'a konuşan Oscar ödüllü oyuncu Morgan Freeman ABD'nin "ilk siyahi başkanının" henüz seçilmediğini söyledi.
Freeman, pek çok insanın Obama'ya kökenleri nedeniyle karşı çıktığını fakat Obama'nın "siyahi" değil, ABD'nin ilk "karışık ırktan gelen başkanı" olduğunu söyledi:
"Başkanımızla ilgili aklıma takılan ilk şey, Barack Obama'nın beyaz, oldukça beyaz, Amerika'nın ortasından Kansas'tan gelen bir annesi olduğunu unutmaları ve buna rağmen önüne "ırksal" bariyerler çıkarmaları. Obama'nın ne olduğuna, kim olduğuna dair hiç şüphe yok. ABD'nin siyahi başkanı henüz ortaya çıkmadı. Obama ilk siyahi başkan değil, ilk karışık ırktan gelen başkan."
Geleneksel olarak karışık ırktan gelen kişilerin kendi ırksal kökenini tercih etmesine izin veriliyor. Obama genç yaşlarında kendisini "Afrikalı Amerikalı" olarak tanımladı.
Freeman aynı zamanda Cumhuriyetçi Parti'yi programlı bir şekilde Obama'nın her hareketini bloke etmekle suçladı. Freeman, "Onlar kasti bir şekilde Obama'nın tek bir dönemlik başkan olması için ne gerekirse yapacaklarını gösterdiler. Bu onların hiçbir konuda Obama ile işbirliği yapmayacakları manasına geliyordu" dedi.