Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ADALET CİNGÖZ

British Museum kimin peşinde?

Türkiye'deki güncel sanatı anlatan hangi kitap baştan aşağı yanlışlarla dolu? Sotheby's'deki Çağdaş Türk sanatı müzayedesinde British Museum hangi sanatçımızla ilgilendi?

Orlan'ı görmemiştim. Brüksel Sanat Fuarı'nda karşıma çıktı. Michel Rein Galerisi'nde kitaplarını imzaladı. İstanbul'u çok özlemiş. "Hiç davet etmiyorsunuz ki geleyim," dedi. Yetkililere duyurulur. Orlan'ın son durumunu merak edenlere açıklıyorum. Kaşları yok. Ama kaşları olduğu yerde iki bombe var. İki küçük tepecik kaşlarına, yarısı siyah yarısı beyaz saçları eşlik ediyor. Orlan Beşiktaş Kulübü'nün davetlisi olarak İstanbul'a gelemez mi? Çarşılılarla iyi anlaşır gibi geliyor bana... Kutluğ Ataman'ın Aya Seyahat filminde kullandığı roket, Borusan Koleksiyonu'nda bildiğiniz gibi. Peki ama Guy Ritchie, RocknRolla filminin sonunda Michael Craig Martin'e neden teşekkür ediyor? Filmde esas kızla Gerard Butler'in önünde buluştuğu İlhan Koman'ın işlerine benzeyen ışıklı heykel MCM'ye mi ait? Galerist bu sorularım konusunda bana yardımcı olabilir mi acaba? Fulya Çetin'in 44A Sanat Galerisi'nde yeni açılan sergisi yılın en iyi resim sergilerinden olmaya şimdiden aday. İsmi Tahrip Koleksiyoncusu... İzlemeye doyamıyor insan... Pentürden film... Fulya Çetin her anlamda kendini aşmış... Tebrikler... Müşterek ses yayını ReftLight, ilk sayısını çıkarmaya hazırlanıyor! Müzik ve ses ile iştigal eden herkesin katılımına açık bu yepyeni girişimi destekliyorum. Gönderimleriniz için son tarih 30 Mayıs 2010. www.reftlight.com Unleashed: Contemporary Art from Turkey (TransGlobe Publishing) adlı kitap, baştan sona hatalarla dolu... Ne skandal! Kitabın yazarlarından Ahu Antmen'in kitapta yer alan biyografisini kitabın editörü resmen uydurmuş. O kadar ki Ahu Antmen, bu biyografide çalıştığı iddia edilen kurumlarla ilişkisi olmadığını belirten bir açıklama yayımlamak zorunda kalmış. Kitabın editörü İranlı Londra'da yaşayan Maryam Homayoun. Homayoun'un çağdaş Türk sanatıyla ne gibi bir geçmişi, bağı var da böyle bir kitabın editörlüğünü üstleniyor, asıl soru bu... Bu da bir çeşit oryantalizm işte... Türkiye'nin çağdaş sanatı illa Doğulu'dan mı sorulur? Hayır! Çağdaş Türk sanatının uzun yıllardır istikrarlı bir şekilde sorulduğu tek Batılı Rene Block'tur öte yandan... Herkes solukları tuttu ve Arter'in açılmasını bekliyor. Bir Vehbi Koç Vakfı (VKV) projesi olan 'Arter - Sanat için Alan' 8 Mayıs'ta açılıyor. Küratör Rene Block. Karolin Fişekçi'nin işini özellikle görmeyi iple çekiyorum... İlk kez Sotheby's'deki Çağdaş Türk sanatı müzayedesinde British Museum göründü. Peki ünlü müze kiminle ilgilendi dersiniz? Ceren Oykut. British Museum'un peşinde olduğu Ceren Oykut'un sergisi mayıs sonuna kadar Artsumer'de. Hâlâ görmediyseniz kaçırmayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA