Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK ERDURAN

İnsanlık ve havhavlık

Acayip sözlere alıştırmışız ağzımızı. Düşünmeden kullanıp duruyoruz. 'Damak tadı' gibi. Tat almayı sağlayan sinir uçları dil üstündedir. Damağın o duyuyla ilgisi yoktur. Kimi deyimlerimiz hem anlamsız, hem de çirkin. Örneğin, 'başsağlığı'. Ne demektir "Başın sağ olsun?" "Giden gitti, sen kaldın, hadi iyisin, bak kafan sağ, inşallah onun canı çıkmaz" gibi bir şey galiba. Peki, geride kalan kişinin başı sağ da, kolu bacağı cansız mı? Kafama takılan bir başka sözümüz "Paranın gözü kör olsun!" O meret kördür zaten; nereye gittiğinin bilincinde değildir hiç. Amerikalıların da aynı gerçeği vurgulayan bir sözü var: "Tanrı'nın para hakkında ne düşündüğünü merak ediyorsanız, onu kimlere verdiğine bakın."

***

Güney sahilimizde bir otel azmanının cafcaflı açılışı yapıldı ya... O günlerde elimde kumandayla haber sörfü yaparken garip bir görüntüye rastladım: Söz konusu otelin girişinde balo giysili, sıska mı sıska, budala sırıtışlı bir kadın çok ağır hareketlerle salına salına, dişlerini ve sırt kemiklerini göstere göstere dönüp duruyordu. En az 15 dakika başka bültenlere takıldıktan sonra yine o kanala yolum düşünce gözlerime inanamadım: Aynı kadının aynı şovu aynı yavaşlıkla sürmekteydi! "Deli mi ne" diye düşündüğümü hatırlıyorum. Spiker hayran hayran anlatıyordu: Adı Paris Hilton olan hanım açılış davetlisi 'ünlüler ve zenginler' arasındaymış. Önceki gün son marifetinin haberini okudunuz: Malikânesinin bahçesine binanın minyatürü biçiminde köpek kulübesi yaptırmış. İçinde kendi eşyasının da minyatürleri bulunan bu havuzlu villacıkta çuvava cinsi beş iti ikamet edecekmiş. Maskaralık 325 bin dolara patlamış.
***

Hanımın ülkesinde korkunç bir kriz var. Hükümet kamyon dolusu paralar saçarak üçkâğıtçıların imdadına koşmakta ama milyonlarca işsiz aile babası çocuklarına köpek maması yediriyor, sigortasız kanser hastaları göz göre göre ölüyor, New York kaldırımlarında on binlerce "evsiz kişi" karton kutularda yatıyor. Kışın donanların kesin sayısını bilen yok. Köpek villasının bedeliyle onlardan bir haylisinin hayatı kurtulurdu. Paranın değil, toplumların gözü kör. Açıldıkça insanlığın hayvanlığı azalacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA