Corona virüsü son dakika haberleri peş peşe gelmeye devam ederken dünya geneli vaka ve ölü sayısı kaç oldu sorusuna yanıt aranıyor. Her gün güncel verilerle açıklanan tabloda ABD'de vaka sayısı 1 milyon 869 bine yükselirken, can kaybı 107 bini geçti. Kovid-19 salgınında iyileşenlerin sayısı dünya genelinde 3 milyon 200 bini geçti. Öte yandan İngiltere'de Kovid-19 nedeniyle can kaybı 176 artarak 39 bin 904'e, İtalya'da 88 artarak 33 bin 689'a, İspanya'da 5 artarak 27 bin 133'e yükseldi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen corona virüs vaka, ölü ve iyileşen hasta sayısı ülkeden ülkeye değişiklik göstermeye devam ediyor. Buna göre; Dünya genelinde corona virüsü vaka ve ölü sayısı kaç oldu?
Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs vaka ve ölü sayısı ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor. Salgından en çok etkilenen ülkelerin başında ABD, İngiltere, İspanya geliyor. Brezilya'da vaka sayısı ise 531 bin 768'e, can kaybı 30 bin 152'ye çıktı. Ülkede iyileşen sayısı 211 bin 80 olarak açıklanmıştı. Buna göre; dünya geneli corona virüs vaka ve ölü sayısı kaç oldu? İşte son dakika haberinin detayları…
İNGİLTERE
İngiltere'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı 176 artarak 39 bin 904 oldu.
Ulaştırma Bakanı Grant Shapps'ın günlük basın toplantısında verdiği bilgiye göre, ülkede virüs nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 176 artışla 39 bin 904'e yükseldi.
Ülkedeki toplam vaka sayısı da 1805 artarak 281 bin 661'e çıktı.
Bir günde 220 bin 57 testin yapıldığı ülkede, toplam test sayısı ise 5 milyon 5 bin 565 oldu.
Bakan Shapps, ülkede 15 Haziran'dan itibaren toplu taşımada maske takmanın da zorunlu hale geleceğini bildirdi.
İngiltere'de 15 Haziran itibarıyla temel ihtiyaç maddeleri dışındaki ürünleri satan perakende dükkanlarının ve bazı ortaokulların açılması öngörülüyor.
Ülkede mayıs ayı ortasından itibaren gidilen kademeli gevşeme adımlarıyla bazı sektörlerde işbaşı yapılmış, ilkokulların ilk ve son sınıfları eğitime başlamış, açık hava pazarları ve oto galeriler faaliyete geçmişti.
ABD
ABD'de vaka sayısı 1 milyon 869 bine yükselirken, can kaybı 107 bini geçti. Ülkede iyileşen sayısı ise 618 bini aştı. Kovid-19 salgınında iyileşenlerin sayısı dünya genelinde 3 milyon 200 bini geçti.
BREZİLYA
Brezilya'da vaka sayısı 531 bin 768'e, can kaybı 30 bin 152'ye çıktı. Ülkede iyileşen sayısı 211 bin 80 olarak açıklanmıştı.
İTALYA
İtalya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 88 artarak 33 bin 689'a yükseldi.
Sivil Savunma kurumundan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkedeki aktif koronavirüs vaka sayısı 868 düşüşle 38 bin 429'a geriledi. Bugüne kadar Kovid-19 bulaşanların toplam sayısı ise 234 bin 13'e ulaşırken, ülke genelinde son 24 saatte kaydedilen yeni vaka sayısı da 177 oldu.
İyileşenlerin sayısı bugün 957 artarak 161 bin 895'e çıktı.
Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı, son 24 saatte 88 artışla 33 bin 689'a yükseldi.
Yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısındaki düşüş sürüyor. Dün 353 olan sayı, bugün 338'e geriledi.
Ülke genelinde bugüne kadar 4 milyon 49 bin 544 test yapıldı.
Bu arada, Acil Tedarik Komiseri Domenico Arcuri, düzenlediği basın toplantısında, yıl sonuna kadar İtalyanların 3'te 1'ini test etmeyi hedeflediklerini söyledi.
Arcuri ayrıca Kovid-19 tedavisi görmüş biri geçtiğinde uyarı veren "Immuni" adlı telefon uygulamasının piyasaya sürüldüğü son iki günde 1 milyon 150 bin kişi tarafından indirildiğini bildirdi.
Söz konusu uygulama, kişisel verilerin korunması konusundaki hassasiyet nedeniyle kamuoyunda tartışma konusu olmuştu. Yetkililer de uygulamanın gönüllülük esasına dayandığını açıklamıştı.
İSPANYA
İspanya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından son 24 saatte 5 artışla toplamda 27 bin 133 kişinin öldüğü bildirildi.
Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 salgınıyla ilgili ölü ve vaka sayılarını güncelledi.
Kovid-19 kaynaklı ölümlerde 1-3 Haziran arasında sadece bir artış açıklanan ülkede, bu sayı bugün 5'e çıktı.
Kovid-19'a bağlı haftalık ölüm sayısı ise 56 olarak verildi.
PCR testlerine göre, son 24 saatte yeni vaka sayısının 195 olduğu ve toplam vaka sayısının 240 bin 660'a yükseldiği kaydedildi.
TÜRKİYE
Türkiye'deki 4 Haziran tarihine ait coronavirüs vaka ve vefat sayısını açıkladı. Bakan Koca'nın açıkladığı veriye göre Türkiye'de bugün 988 yeni vaka tespit edildi, 21 kişi ise hayatını kaybetti.
"YOĞUN BAKIMA İHTİYAÇ DUYAN HASTA SAYIMIZ AZALMAYA DEVAM EDİYOR"
Test sayımız, tarama amaçlılar dâhil, 54.000'in üzerinde. Yoğun bakıma ihtiyaç duyan hasta sayımız azalmaya devam ediyor. Gelecek günler, el hijyenine özene; maske + sosyal mesafe kuralının her ikisine uymamıza bağlı. Daha iyi tedbir, daha iyi sonuçtur.