FETÖ'nün, 15 Temmuz darbe girişiminde yer almakla suçlanan ve yakalama kararı bulunan eski CIA danışmanı Henri Barkey köşe yazarlığı yaptığı Asia Times gazetesinde skandal ifadelere yer verdi.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs seçimlerinden zaferle ayrılacağını öngören Barkey, "Erdoğan kazanırsa seçimlerin ertesi günü için tutarlı bir politika geliştirilmelidir" sözlerine yer verdi.
Skandal ifadelerini devam ettiren Barkey, "Kendi ülkesinde ekonomik bir krizle karşı karşıya kalan Erdoğan, hızla muhtaç bir müttefik haline gelir. Bu nedenle ABD'nin şimdiden kolları sıvaması gerek" dedi.
Yazsının devamında Barkey terör örgütü PKK'yı ve Suriye kolu olan SDG'yi 'masum' bir yapı gibi göstererek Türk ordusunun terör operasyonlarını ise 'işgal' gibi lanse etti.
Bu, Barkey'in ilk skandalı değil. 6 Şubat tarihinde köşesinde yer alan bir yazıda Barkey, 7'li koalisyona tavsiye niteliğinde bir yazıya yer vermişti.
Barkey, "Muhalefet şimdiden Erdoğan'ın Ege ve Akdeniz bölgeleri ile ABD, Suriye ve Kürtler ile ilgili son dış politika açıklamarının çoğunu kabul etti" demişti.