Dikey Geçiş Sınavı kapsamında ek tercih yerleştirme başvuruları alınmaya devam ediyor. ÖSYM kılavuzu ile DGS ek tercih başvurularını tamamlayan adaylar, sonuçları beklemeye koyuldu. Bu noktada, '2020 DGS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusunun yanıtı araştırılıyor. Peki, DGS ek tercih başvuruları nasıl yapılır, ne zaman sona erecek? 2020 DGS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, bilgiler!
DGS ek tercih yerleştirme başvuruları, 5 Kasım ila 11 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılacak. Ek tercih işlemleri, 11 Kasım 2020 tarihinde saat 23:59'da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 05 Kasım 2020 günü saat 10.00'dan itibaren yapabilecektir. Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır.DGS ek yerleştirme için tercih ücreti 20,00 TL'dir.
DGS EK TERCİHLER NASIL YAPILIR?
2020-DGS Ek Yerleştirme tercihleri 5-11 Kasım 2020 tarihleri arasında alınacaktır. Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.
Ek yerleştirme işleminde, 2020-DGS Başvuru kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. 2020-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili genel bilgiler ve tablolar, aşağıdaki bağlantıda sunulmuş olup tercihte bulunacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
2020-DGS Ek Yerleştirme ile ilgili tablolar ÖSYM'nin internet sayfasından yayımlanmıştır. 2020- DGS Ek Yerleştirme için ayrıca bir kılavuz hazırlanmayacaktır.