Yangın, saat 17.30 sıralarında Göynük ilçesine bağlı Karaardıç mevkisinde çıktı. Ormandan yükselen dumanları fark eden köylülerin ihbarı üzerine olay yerine İlçe Orman Müdürlüğü'nden arazözler ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Orman ve itfaiye ekipleri yangına karadan müdahale ederken, bölgeye yangın söndürme helikopterleri de sevk edildi.
YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE
Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken, yangın dronla görüntülendi. Bolu Valiliği'nin yangınla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Bugün saat 16.41 sularında Göynük ilçesi, Karaardıç köyü, Merkez Mahallesi civarında bulunan ormanlık alanda yangın çıktığına ilişkin 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbar üzerine, Valiliğimizin koordinesinde; Orman, İtfaiye, İl Özel İdare, Sağlık, Jandarma ve AFAD ekipleri derhal olay yerine sevk edilmiştir. Yangına; 3 helikopter, 4 itfaiye aracı, 7 arazöz, 7 ilk müdahale aracı, 1 su ikmal aracı, 2 su tankeri, 8 diğer araç olmak üzere toplam 29 araç ve 116 personel ile havadan ve karadan müdahale edilmekte olup ilave araç/personel sevki devam etmektedir. Yangın söndürme çalışmaları aralıksız sürdürülmekte olup, yangını en kısa sürede kontrol altına almak ve söndürmek için tüm kurumlarımız seferber edilmiştir.
Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı yangın bölgesinde bulunan vatandaşlarımıza ve ilimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; vatandaşlarımızın özellikle bu sıcak günlerde orman yangınlarına sebebiyet verecek durumlardan kaçınmalarını, dikkatli ve tedbirli olmak hususunda azami hassasiyet göstermelerini istirham ediyoruz."
BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDI
Bolu Valisi Abdulaziz Aydın sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Yangın büyük oranda çevrelenmiş durumda olup yangın mahalline yakın herhangi bir yerleşim yeri bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.
YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Bolu Belediyesi ve çevre ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri, 112 Acil Sağlık personeli, jandarma, AFAD, Göynük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İl Özel İdaresi ve gönüllü ekipler de söndürme çalışmalarına katıldı. Uzun uğraşlar sonucunda orman yangını kontrol altına alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bolu Valisi Abdülaziz Aydın, "Havadan ve karadan 57 araçla müdahale eden 188 personelimizin özverili çalışmaları neticesinde kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.
KASTAMONU-ÇANKIRI SINIRINDA YANGIN
Yangın, Kastamonu'nun Tosya ilçesi ile Çankırı sınırında bulunan Yukarıkayı köyü mevkiinde çıktı. Edinilen bilgilere göre, ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.