Asrın felaketi için sadece Türkiye'de değil Hollanda'da da yardım toplanması için çalışan Hadise, şimdi de Belçika'da harekete geçti.
Birdy'nin "People Help the People" şarkısını yeniden yorumlamak için harekete geçen Belçikalı şarkıcılar arasında Hadise de yer alacak.
Takvim'in haberine göre; 2 Mart'ta tüm dijital platformlarda piyasaya çıkacak olan şarkıdan elde edilen tüm gelir ise depremzedeler için kullanılacak.
Depremlerin ardından paylaştı! Hadise: Allah'ım bu felaket artık bitsin
Kahramanmaraş merkez üssü olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6'lık depremler, çok sayıda can kaybına sebep oldu. Sanat camiası yaşananlar sonrası tek yürek olurken, ünlü isimler de asrın felaketine kayıtsız kalmadı.
Ünlü şarkıcı Hadise, Türkiye'de gerçekleşen ve 10 ilimizi etkileyen iki depremin ardından depremzedeler için harekete geçti. Ünlü şarkıcı, Hollanda'da başlatılan kampanyaya destek vermişti.
Hadise, önceki gün Hollanda'da düzenlenen bir etkinlikte ülkemizde yaşanan deprem felaketi için kolları sıvadı. Şarkıcı Hadise, Hollanda'da hem radyoda hem de televizyonda depremzedeler için yardım toplamıştı.
Ünlü popçu Hadise, paylaştığı video mesajda, "Şu an Hollanda'da radyo istasyonundayım. Depremzedeler için yardım toplanıyor… Yoğun bir gün… Acımız büyük… Evet çok zor günler geçiyoruz ama bir olunca gördüğünüz gibi her şeyi başarıyoruz. Burada olmak benim için önemli… Çünkü ben gurbetçi bir ailenin evladıyım. Burada insanlarla aramızda köprü olabilmek benim için çok önemli… Daha sonra İstanbul'a döneceğim ve akşamki ortak yayında ben de olacağım" diye konuşmuştu.
Öte yandan birbirinden dünyaca ünlü isimlerden de destek mesajları geldi. ABD'li şarkıcı ve oyuncu Selena Gomez, 377 milyon takipçisinin bulunduğu Instagram hesabından bir paylaşım yaptı.
Selena Gomez enkazdan kurtarılan bir çocuğun fotoğrafını ve UNICEF'in yardım kampanyası linkini paylaşarak, "Suriye ve Türkiye'deki depremden etkilenenler için kalbim kırık" ifadelerini kullandı.
İspanyol oyuncu Penelope Cruz sosyal medya hesabından Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF'in gönderisini paylaştı.
Porto Rikolu şarkıcı Ricky Martin de depremzedelere yardım elini uzatmaya çalışan ünlülerden biri. Şarkıcı, sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yardım çağrısında bulundu. Kriz zamanlarında sakin kalamadığını belirten Martin "Depremden sonra ortaya çıkan manzaraların yürek parçalayıcı" olduğunu söyledi.
Bölgede durumun çok zor olduğunu vurgulayan Ricky Martin herkesin yardım etmek zorunda olduğunu vurgulayıp UNICEF'in bağış kampanyasını duyurdu.
Deprem bölgesindeki çocuklara yönelik yardım çağrısında bulunan bir başka ünlü de Enrique Iglesias oldu.
Dünya çapında yardım kampanyalarına verdiği destekle bilinen Angelina Jolie, Kahramanmaraş'taki depremin simge karelerinden biri olan ölen 15 yaşındaki kızının elini bırakmayan acılı babanın karesi ile yardım çağrısında bulundu.
Jolie, paylaşımında "Kalbim Suriye ve Türkiye halkıyla birlikte. Birçok ailenin çektiği hayal bile edemeyeceğimiz acıları kavramak zor. Umarım başkaları da destek vermeyi düşünür, böylece hayat kurtaran çalışmalarına devam edebilirler" ifadelerini kullandı.
İngiliz sanatçı, Kahramanmaraş merkezli depremin duyulmasının ardından yayınladığı 3 mesajında Türkiye'ye destek verirken, son paylaşımında ise Kuran-ı Kerim'de Bakara Suresi'nin 155, 156 ve 157. ayetlerine yer verdi.
Videoya, "Her kim bir can kurtarırsa, bütün insanlığı kurtarmış gibi olur." ayetinin tercümesiyle başlayan Yusuf İslam, depremin, ölüm ve yaşam hakkındaki hakikatlerin yeniden fark edilmesini sağladığına işaret ederek, "Aileler ve çocuklarının, bir zamanlar mutluca yaşadıkları binaların yükü altında nefes almaya çalıştığı tahayyül edilemez görüntülerini izlediğimiz zaman, bunun insanlığımız ve inancımız için nasıl açık bir test olduğunu anlıyoruz.