Türk sinemasında 'Sultan' lakabıyla anılan Türkan Şoray son olarak kariyerinin ilk yıllarındaki halleri ile sosyal medyaya damga vurmuştu. Türkan Şoray geçtiğimiz aylarda 77 yaşına basmıştı. 20 kilo veren ve eski formuna kavuşan Türkan Şoray'ın fransız askısı yöntemi ile de gençleşmişti.
Türkan Şoray'ın aslında geçmişinde de bir çok estetik operasyon var. Henüz kariyerinin başındayken burnunu, dudağını yaptıran Türkan Şoray'ın ilk bakışta tahmin edilemeyen estetiklerini duyanlar şoke olmuştu.
Türkan Şoray'ın estetiksiz hali ise sosyal medyada gündem olmuştu.
Fotoğrafları paylaşan hollywoodyuzleri isimli sayfa Şoray'ın iki kez geçirdiği estetik işlem sonrası doğal bir burna kavuştuğunu belirtti.
Türk Sineması'nda sayısız filmde rol alan Türkan Şoray, son olarak Instagram hesabından tatil pozlarını takipçilerinin beğenisine sunmuştu.
Türkan Şoray yıllara meydan okuyan güzelliğiyle övgüleri toplamıştı.
Türkan Şoray spor şıklığı ile övgüleri topladı. Kot pantolon - gömlek kombini ile tam not aldı. Türkan Şoray'ın 'Yazdan kalma bir gün' diyerek paylaştığı karesi oldukça cool bulundu. Hayranlarından Türkan Şoray'a "Sultanım bu nasıl aura" yorumlarında bulundu.
Öte yandan Eşref Kolçak anısına düzenlenen Gemlik Film Festivali'nin açılışı Türk Sineması'nın "Sultan"ı Türkan Şoray ile birlikte gerçekleştirilmişti.
Türk sinemasında 'Sultan' lakabıyla anılan Türkan Şoray son olarak Gemlik Film Festivali'nde hayranlarının karşısına çıktı. Yılların eskitemediği güzelliğiyle boy gösteren Türkan Şoray'ın açıklamaları da oldukça dikkat çekti.
'Selvi Boylum Al Yazmalım' filminin gösteriminin ardından sahneye çıkan Türkan Şoray, Gemlik'te binlerce kişi tarafından ayakta alkışlandı. Gördüğü büyük sevgi karşısında gözyaşlarına hakim olamayan Türkan Şoray, ''Sizinle olmak dünyanın en güzel duygusu. Bu sevgi beni hayata bağlayan en güzel ve en önemli güç" dedi.
Samimi açıklamalarda bulunan Türkan Şoray, "Selvi Boylum Al Yazmalım filmi Cengiz Aytmatov gibi muhteşem bir yazarın hikayesinden uyarlandı. Ali Özgentürk çok güzel bir senaryo yazdı, Cahit Berkay inanılmaz bir müzik yaptı. Seyircimiz bu filmi bağrına bastı. Film çekilirken hep ekip arkadaşlarımızla birlikte ''Bu film başka!'' diyorduk. Başka bir duygusu vardı" ifadelerini kullandı.
Oynadığı 220 filmde yüzlerce karaktere imza atan Türkan Şoray, hep mücadeleci kadınları canlandırdığını söyleyerek, ''Hepsinin ayrı dramları vardı, hepsi ayrı sosyal sınıftan isimlerdi. O kadınların hepsi bendim ve onlarla özdeşleştim, onların mücadelesiyle ben de mücadele ettim. Ama maalesef canlandırdığım kadınların hepsi çileli kadınlardı ve ben 50 sene çile çektim. Çoğu edilgen kadındı ama sonunda dik durmasını öğrenmişlerdi. Ben de bu filmler sayesinde dik durmayı öğrendim" şeklinde konuştu.
GERÇEKTEN ACI ÇEKTİM
Oynadığı roller sonrası karakterlerin acısını eve taşıdığını belirten Türkan Şoray, "O kadınların açışlarını eve taşıyordum. Acaba ben kendi hayatımda böyle olsa nasıl davranırdım diye düşünürdüm. O acıyı yaşamış gibi yapmadım, gerçekten acı çektim. Sahtekarlık yapmadım. Oynayalım bitsin yapamadım, mutlaka içim acımalıydı" dedi.
Kariyerinde dört filmin yönetmenliğini üstlenerek aynı zamanda o filmlerde oyuncu olarak da yer alan Şoray, ''Yıllarca kameranın önündeydim. Ama ben çılgınlık yapıp dört film çektim ve aynı zamanda oynadım. Hem kamera arkasında olmak hem de önünde olmak zor oluyordu" ifadelerini kullandı.
ÇOK YAŞA TÜRKAN ŞORAY
Sahneye çıkan Cahit Berkay, ilk şarkısını orkestrasıyla çalmak yerine Türkan Şoray'a resital yapmak istediğini belirtti ve ''Bana, o filmin müziğini yaparken nasıl bir duyguyla yaptın, diye soruyorlar. Aşıktım. Kendimi şanslı hissediyorum ve Türkan Şoray'a resital yapmak istiyorum'' dedi.
Cahit Berkay "Selvi Boylum Al Yazmalım" filminin müziğini çalarken Türkan Şoray da filmden diyaloglarla Berkay'a eşlik etti ve meydanı dolduran binlerce kişi ''Çok yaşa Türkan Sultan'' diye tezahürat yaptı.
Festivalde bir araya gelen Türkan Şoray ve Halil Ergün de hasret giderdi.
Ergün, 'Sultan'a olan hayranlığını, "Onu hep heyecanla takip ettim ve hâlâ da heyecanlanıyorum" diye anlattı.
Gençliğinden beri Türkan Şoray hayranı olduğunu söyleyen Halil Ergün, 'Sultan'la ilk tanışmasını şöyle anlattı:
"İznik'te kerpiçten yapılmış tek katlı bir sinemada insanlar film seyretmeye gidiyordu. Orada seyirci olarak sinemayla tanıştım. Bir gün çarşıda yürüyorum. Çınara çakılmış tahta bir reklam panosu var; yeni bir film gelmiş… 'Köyde Bir Kız Sevdim' diye. Hiç tanımadığımız bir genç kız; işte o Türkan Şoray'dı."
TIRNAKLARIYLA VAR OLDULAR
Usta oyuncu, Türkan Şoray'a bu anısını yıllar önce anlattığını da ifade ederek, "Ona kur yaptım, ben seninle ilk orada tanıştım diye. Sonra da Türkan Şoray oldu zaten, her zaman heyecanla takip ettim onu" dedi.
Türkan Şoray ve Fatma Girik'in Türk sinemasındaki yerinin ayrı olduğunu da söyleyen Ergün, "Onlar bizim topraklarımızın iz bırakmış, ileride anılacak unsurlarının başında gelen isimler. Onlar halkın mahallesinden yürüyerek geldiler Yeşilçam'a. Fatma Girik, Türkan Şoray, tırnaklarıyla var oldular ve hâlâ varlar. Onlarla gurur duyuyorum" diye konuştu. Sanatçının büyük bir hayranı olduğunun altını çizen Ergün, "Heyecanlanıyorum hâlâ Türkan'la konuştuğum zaman, şu anda onu anlatırken de" diyerek, heyecanını gizleyemedi.
Son günlerde sosyal medyayı aktif kullanan Türk Sineması'nın Sultan'ı Türkan Şoray adına sahte Twitter hesabı açıldı. Şoray, adına açılan sahte Twitter hesabına karşı takipçilerini uyardı.
SAHTE HESAP BİNLERCE TAKİPÇİYE ULAŞTI
Instagram'ı aktif olarak kullanan Şoray adına açılan sahte Twitter hesabında "Biraz çekinerek de olsa Twitter mecrasına girmiş bulunmaktayım. Sevgi ve saygılar..." ifadeleri yer aldı. Açılan sayfa kısa sürede binlerce takipçiye ulaştı.
"SADECE INSTAGRAM HESABIM VARDIR"
Şoray, resmi Instagram hesabında açıklamada "Benim Twitter hesabım yoktur. Sadece resmi Instagram hesabım vardır" dedi.
Türk sinemasında 'Sultan' lakabıyla anılan Türkan Şoray'ın kardeşi kendi gibi ünlü olan kız kardeşi Nazan Şoray'ı bilmeyen yoktur. Peki Türkan Şoray ile Nazan Şoray kardeşlerin neredeyse kimsenin bilmediği bir kız kardeşleri daha olduğunu söylesek.
Türk sinemasında 'Sultan' lakabıyla anılan Türkan Şoray'ın kardeşi Nazan Şoray, uzun bir aradan sonra geçtiğimiz haftalarda ekranlarda boy göstermişti.