Bundan önce tanıtılan model ise DS 7 Crossback adlı biraz daha büyük olan SUV modeliydi. DS 3 Crossback ise Avrupa'da son derece popüler olan kompakt SUV segmentine giriş yapacak.
Motor 1 TR'nin haberine göre bu yeni kompakt modelin genel görüntüsü birçok krom element gibi parçalar ile DS 7 Crossback'e benzetiliyor.
Aracın ön farlarına baktığımız zaman genel şeklinin sade olduğunu fakat aşağı doğru uzanan gündüz farı kısmının kompleks bir görünüm sağladığını görüyoruz.
Gündüz farının tasarımı, DS markasının ambleminin şeklini de andırıyor. Aracın arka farları ise yatay ve ince bir şekilde tasarlanmışlar.
Ayrıca merak edenler için, bu tasarım detayı arka camın açılmasını engellemiyor. Yine yandan baktığımızda Tesla otomobillerinin kapı kollarına benzer bir kapı kolu tasarımı da görüyoruz.
DS 3 Crossback'in tasarımını incelerken arka kısımlara doğru geldiğimizde, aynı Jaguar E-Pace modeline benzeyen iki parçalı bir difüzör görüyoruz.
Arka far tasarımını da Maserati Levante SUV'sine bir miktar benzetebiliriz. Fakat genel tasarım anlamıyla DS tasarımcıları çok iyi bir iş yapmışlar ve diğer tüm modelleri gibi son derece özgün ve farklı bir araç ortaya koyabilmişler.
Ayrıca en üst donanım seviyesinde orta konsola 10.3 inç'lik bir bilgi eğlence ekranı da geliyor. Bu ekran sınıfının en büyüğü olarak karşımıza çıkıyor. DS 7 Crossback'teki gece görüş sistemi bulunmayan DS 3 Crossback, en azından 2. seviye otonom sürüş özelliklerine sahip. Aracın bagaj hacmi ise 350 litre olarak açıklanıyor.
DS 3 Crossback, PSA Grubu'nun CMP (Common Modular Platform) adlı platformu üzerine geliştiriliyor. Bu platformun bir de elektrikli otomobillere yönelik olan e-CMP adlı bir versiyonu var.
DS 3 Crossback'in ilerleyen zamanlarda ortaya çıkacak olan tamamen elektrikli versiyonu da bu platform üzerine geliştirilecek. DS 3 Crossback'in normal motor seçeneklerine baktığımız zaman, 100 beygir, 130 beygir ve 155 beygir şeklinde üç farklı güç seçeneği ile gelen 3 silindirli 1.2 litrelik PureTech motoru görüyoruz.
Bunun yanı sıra 100 ve 130 beygir şeklinde iki farklı güç seçeneğinde bir de 1.5 litrelik BlueHDI dizel motor da sunulacak. 4 tekerden çekiş sistemi standart olan araçta 6 ileri manuel veya 8 ileri EAT8 şanzıman seçilebilecek.
DS 3 Crossback'in tamamen elektrikli versiyonu ise E-Tense olarak adlandırılacak. Bu versiyonun, hibrit versiyondan önce piyasaya çıkacak olması ise oldukça ilginç. DS 3 Crossback E-Tense'in elektrik motoru 136 beygir güç ve 260 Nm tork üretecek.
Sisteme güç veren bataryası ise 50 kW-saat'lik bir batarya olacak. Frenleme ile kaybolan enerjiyi de kazanan bu sistem, hızlı şarj istasyonlarında 30 dakika gibi kısa bir sürede %80 doluluk oranına ulaşabilecek. Bu aracın tek fazlı bir şebeke elektriği ile 7 saate, 3 fazlı şarj yöntemiyle de 5 saatte tam şarj olacağını da öğreniyoruz.
Standart bildiğimiz prizlerle şarj yapıldığında ise aracın tam doluluğa ulaşması 20 saat gibi bir süre alıyor. Açıklanan menzil değeri ise 300 km gibi makul bir değer.
Önümüzdeki Ekim ayında düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı'nda dünyaya sergilenecek olan DS 3 Crossback, 2019'un bahar aylarında bayilerdeki yerini alacak.