İmo olarak da bilinen mor renkli Japon tatlı patatesi, sağlık düzeyi ve uzun yaşam oranıyla ünlü olan geleneksel Okinawan, Japonya diyetinin önemli bir parçası.
Bu eşsiz sebze, sağlık açısından inanılmaz yararları ve onu yiyenlerin 100 yıl veya daha fazla yaşamasına yardımcı olma yeteneğiyle biliniyor.
Bu mor patates, uzmanlar tarafından Okinawa bölgesi insanlarının daha uzun yaşamanın sırrı olarak kabul ediliyor.
Uzmanlar, Mavi Bölgeler olarak bilinen belirli bölgelerdeki insanların neden ortalamadan daha uzun yaşama eğiliminde olduklarını araştırıyor.
Okinawan halkı üzerinde on yıl süren bir çalışmanın ardından araştırmacılar, 90 yaş ve üzeri tüm Okinawanların günde ortalama yarım kilo mor tatlı patates yediğini doğruladı.
Okinawalılar, mor patates yemenin yanı sıra, düzenli olarak fiziksel aktivitelere katıldılar ve iyi bir sosyal yaşam ve olumlu bir zihne de sahiptiler.
Okinawalılar, mor patates yemenin yanı sıra, düzenli olarak fiziksel aktivitelere katıldılar ve iyi bir sosyal yaşam ve olumlu bir zihne de sahiptiler.
Araştırmalar, tatlı patatesin mor çeşidinin, hücrelerin mikroskobik düzeyde sağlıklı kalmasına yardımcı olan antosiyaninler içerdiğini göstermiştir.
Uzman Diyetisyen Chaitra Sandeep, mor patatesin hücre duvarlarını kaplayarak zararlı mikroplara ve patojenlere karşı koruyucu bir bariyer görevi gördüğünü açıklıyor.
Bir Japon tatlı patatesi olan "imo", yalnızca düşük kalorili olmakla kalmıyor, aynı zamanda diğer nişastalı gıdalara kıyasla kendinizi daha uzun süre tok hissetmenizi sağlayan iyi bir lif kaynağı olarak listeleniyor.
Bu mor tatlı patates aynı zamanda günlük A vitamini ihtiyacınızın etkileyici bir şekilde yüzde 500'ünü tek bir fincanda sağlar.