PAZI KANSERE KARŞI KORUYOR
Syringic asit ve kaempferol içeren pazı bu sayede antioksidan bakımından iyi bir kaynağa dönüşüyor Kan şekerini düzenleyen pazı, kansere sebep olan toksinlerden hücreleri koruyor ve iltihabı azaltıyor. Kalp hastalığı, diyabet ve kronik hastalık riskini azaltan pazı aynı zamanda diğer kronik hastalıklara karşı da koruyor.
Pazı, kalori bakımından oldukça düşük olması nedeniyle diyet sürecinde de tüketilebiliyor aynı zamanda vücuda bol miktarda antioksidan girişi sağlanmış oluyor.
VÜCUDU GENÇLEŞTİREN EN ETKİLİ BESİN; SARIMSAK
33 kükürt bileşiği içeren sarımsak aynı zamanda 17 çeşit aminoasit içeriyor. Vitamin bakımından zengin olması nedeniyle vücudun ihtiyaç duyduğu besin maddelerini karşılar. Toksinleri atan sarımsak, kandaki yağ oranını azaltarak kan pıhtılaşmasını önler.
Göz sağlığı için en etkili besinlerden biridir. İçerisinde bulunan lutein ve zeaxatin yönünden zengindir. Göz hastalıklarına karşı koruduğu için özellikle diyabet hastalarının bol bol tüketmesi önerilir. Diyabet hastalığı ile beraber ortaya çıkan göz hastalıklarını önler.
Brokoliden en iyi faydayı almak istiyorsanız buharda hafif pişiriniz. bu sebzeden maksimum fayda sağlamak için çiğ olarak tercih edilebilir.
KANSER HÜCRELERİNİ HEDEF ALAN; KARALAHANA
Kanserden koruyan ve hücre yaşlanmasını önleyen karalahana, mide asidini en iyi bağlayan sebzedir.
Beyaz kan hücresinin potansiyelini artıran Çin lahanası bağışıklığı güçlendirerek vücuttaki toksinlerin tamamının atılmasını sağlıyor.
KANSERE SAVAŞ AÇIYOR; LAHANA
Kansere karşı koruyan, kan şekerini dengeleyen ve kemikleri güçlendiren karalahana enfeksiyonu önleyen en etkili besinlerdendir.
Göz hastalıklarını önleyen lahana lutein ve zeaxanthin antioksidanları içerir ve bu sayede doğal ilaç görevi görür.