Bu kural, kalbi ve dolaşım sistemini etkileyen bir dizi durum olan kardiyovasküler hastalıklar için geçerlidir. Kalp hastalıkları yaygındır ve her yıl tüm ölümlerin yaklaşık dörtte birine karşılık gelir.
Bu nedenle kalp sağlığınız konusunda endişeleniyorsanız, kaçınmanız gereken özellikle iki gıda bulunuyor. Uzmanlar göre bu popüler yiyecekleri yemek kalbinize zarar verebilir.
Diyetisyen-beslenme uzmanı Michelle Routhenstein'e göre bu, "kan şekerinde hızlı artışlara" neden olabilir.
Kardiyolog olan Dr. Daniel Luger, tam tahıllı alternatiflerle karşılaştırıldığında beyaz ekmeğin "yüksek glisemik indekse" sahip olmasının yanı sıra besin maddeleri ve lif açısından "eksik" olduğunu açıkladı.
"Bu kan şekerinin hızlı ani yükselişlerine, insülin direncine ve kilo alımına yol açabilir ve bunların hepsi kalp hastalığı ve buna bağlı komplikasyon riskini artırabilir" dedi.
Cips pişirmek için kullanılan yağ türü genellikle kolesterol seviyenizde kötü etki eder ve üstelik cipsler genellikle yüksek oranda tuz içerdiğinden sodyum alımınızı artırır. Sodyum, yüksek tansiyon ve "kalp hastalığında artış" ile ilişkilidir.
Şöyle dedi: "Baklagiller sağlıklı lif bakımından yüksektir ve tokluğu artırmaya, bağırsak hareketlerini düzenlemeye ve sağlıklı bağırsak bakterilerini beslemeye yardımcı olur.
"Ayrıca baklagiller kolayca tek seferde toplu olarak hazırlanabilir ve hafta içi yorgun ve yoğun olduğunuz öğünler için harikadır."