Uzmanlar corona virüse karşı bağışıklığı güçlendirmenin önemli olduğunu vurguladı. Bağışıklığı güçlendirmenin en iyi yolu da besinlerde geçiyor.
Birçok besin içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklığı güçlendirerek vücudumuza sağlık verirler. Besin değeri ve antioksidan değeri yüksek olan besinler vatandaşlar tarafından araştırılıyor.
ANTİOKSİDAN İÇEREN BİR YİYECEK: PANCAR TURŞUSU
Tüm bu tedbirlerin yanı sıra Uzman Diyetisyen Büşra Atmaca da beslenmenin sağlık ve yaşam kalitesi açısından en önemli unsur olduğunu belirtti. Atmaca, beslenme ve çevresel koşullara dikkat edilerek, koruyucu önlemleri artırmanın insan elinde olduğunu söyledi.
Bu süreç içinde vatandaşlara düşen en önemli görevin günlük yaşamdaki hijyen koşullarına dikkat etmek olduğunu ifade eden Atmaca, şalgam turşusu olarak da bilinen pancar turşusunun antioksidan ve mikroorganizma içeren yüksek besin öğesi olduğunu söyledi.
Biz bu süreç içinde beslenmemize ve bağışıklığımızı güçlendirecek besinleri ne kadar çok tüketirsek o kadar koruyucu önlemleri artırmış olacağız.
BAĞIŞIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN PROBİYOTİK TÜKETİN
Okulların da tatil olmasıyla çocuklarımızla birlikte evde vakit geçirmeye daha fazla başlamış durumdayız. Bağışıklık sistemimizi güçlendirecek besinlerimizin içinde probiyotiklerimiz var.
Bizim doğal probiyotiklerimiz arasında yoğurt, kefir evde yaptığımız kırmızı pancar turşusu ve suyu var. Koronavirüsüne karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmek amaçlı probiyotikten zengin besinlere önem vermemiz gerekecek" dedi.
KIRMIZI PANCAR SOLUNUM YOLU SIKINTILARI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Kırmızı pancarın antioksidan özelliği yüksek bir besin olduğunu kaydeden Atmaca, "Aynı zamanda da demir ve A vitamini açısından yüksek. Yine kırmızı pancar vücudumuzun oksijenlenmesini artıran bir besin.
Kırmızı pancarı evde haşlayarak suyunu da tüketebiliriz. Unutmayın mucizevi tek bir besin yok ne kadar fonksiyonel beslenmeye önem gösterirsek o kadar bağışıklığımızı güçlendirmiş olacağız.