Domates: Listenin en tahmin edilebilir yiyeceği, hemen hemen her yemeğe yakıştığı için mutfakların vazgeçilmezi haline gelmiş, Domates! Domatesin aslında bir meyve olduğunu çekirdekli yapısından anlayabiliriz.
Patlıcan: Hünkarbeğendi, musakka ve kebap gibi Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinin en önemli öğesi olan patlıcan da çekirdekli yapısıyla meyve kategorisinde yerini alıyor.
Kabak: Çorbasıyla lezzetli bir başlangıç yemeği, tatlısıyla menünüze tatlı bir dokunuş ve çekirdekleri ile de televizyon gecelerimizin vazgeçilmezi haline gelen bal kabağı da tahmin ettiğiniz gibi aslında bir meyve…
Kabak: Hepimizin çok sevdiği spagettinin zayıflatan bir alternatifini istiyorsanız, imdadınıza çekirdekli yapısıyla aslında bir meyve olan kabak yetişiyor. 3 veya 4 adet kabağı spiral doğrama aleti ile doğrayarak spagetti haline getiriyorsunuz sonra da biraz kaynamış suda beklettikten sonra süzerek, üzerine domates sosu ekliyorsunuz. Bitirici vuruş için ise üzerine biraz peynir rendeleyebilirsiniz. İşte size bu lezzetli meyvenin tadını çıkarmanın en hafif yolu!
Bamya: Sebze familyasına mensup olduğunu zannettiğimiz bamya aslında çok güzel çiçekli bir bitkinin meyvesi… Bol lifli yapısıyla ve yüksek oranda içerdiği potasyum ve C vitamini sayesinde oldukça da sağlıklı bir meyve olarak listemize giriyor.
Zeytin: Patlıcan veya bamya kadar bizi zorlamayan ama yine de meyve olduğunu duyunca şaşırdığımız bir yiyecek ise kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan zeytin… Aşina olduğumuz pek çok meyve gibi zeytin de ağaçta yetişiyor.