2020'de yayınlanan araştırma, 2017 yılında 462 milyon kişinin tip 2 diyabetten etkilendiğini ve oranının 100.000'de 6.059 vaka olduğunu bildirdi. 2030 yılına gelindiğinde tip 2 diyabetin 100.000 kişide 7.079 vakaya çıkacağı öngörülüyor.
Uzmanlar, 45 yaşın üzerindeki yetişkinler ve obezitesi olan kişiler gibi bu durumu geliştirme riski taşıyan kişilere genellikle şeker alımını sınırlamalarını, dengeli beslenmelerini ve düzenli egzersiz yapmalarını tavsiye ediyor.
Tulane Üniversitesi'nden yapılan yeni bir araştırma, tuz alımını azaltmanın aynı zamanda tip 2 diyabetin (T2D) başlamasını önlemeye de yardımcı olabileceğini öne sürüyor.
Mayo Clinic Proceedings'de yayınlanan çalışma, gıdalara tuz eklemenin davranışsal belirteci ile tip 2 diyabet riski arasındaki bağlantıyı araştıran ilk çalışmadır.