Özellikle Avrupa ülkelerinde ve Amerika'da çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine sebep olan ve önüne geçilemez bir şekilde yayılmaya devam eden corona virüsü ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Salgın pek çok ülkede kontrol dışında ilerlemeye devam ederken son günlerde ülkemizde olumlu gelişmeler yaşanıyor. Bu bağlamda vaka sayılarındaki düşüş göze çarparken iyileşen hasta sayısındaki günden güne artış dikkat çekiyor. Virüs çıkış noktası Çin'de hayat normale döndü fakat Avrupa ve Amerika için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Corona virüsü kaynaklı covid-19 hastalığı sebebiyle son 24 saat içerisinde binlerce insan hayatını kaybetti. Ülkemizde ise iyileşen hasta sayısı günlük vaka sayısını geçmeyi başardı. Türkiye'deki son durum Bakan Koca tarafından günlük olarak açıklanmaya devam ediyor. Vatandaşlar, 28 Nisan Türkiye'de son durum ve corona virüsü vaka sayısı ile iyileşen hasta sayısını öğrenmeye çalışıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından her gün açıklanan günlük veriler ile, detaylı vaka sayısı, ölü sayısı, iyileşen hasta ve entübe hasta sayısı kamuoyu ile paylaşıyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 28 Nisan 2020 Salı gününe ilişkin son durum bilgileri ile vaka, vefat, iyileşen ve entübe hasta sayısı hakkında açıklamada bulundu. Koca, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarda ise canlı koronavirüs haritası ile vaka dağılımı hakkında bilgi vermişti.
Peki, Sağlık Bakanlığı corona virüsü canlı haritası ile Türkiye'de vaka ve ölüm sayısı bugün kaç oldu? İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere illerde ve ilçelerde son durum ne? Haberimizden, 28 Nisan Türkiye'de corona virüsünde son durumu açıklandıktan hemen sonra günlük ve canlı tablo ile öğrenebilir, dünyadaki corona virüs vakalarını harita üzerinden anlık olarak takip edebilirsiniz.
SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA TÜRKİYE'DEKİ CORONA VİRÜSÜ SON DURUM İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU.
İşte 28 Nisan son durum;
BAKAN KOCA AÇIKLADI! İŞTE SON DURUM!
Son 24 saatte 5.000'den fazla hastamız iyileşti. İyileşen toplam hasta sayımız 40.000'e yaklaştı. Yoğun bakım ve entübe sayısında düşüş sürüyor. Yeni vaka sayısı öngörülen seyirde. Çok yakında 1 milyon testi aşmış olacağız. Bu başarıyı riske atmayalım.
27 NİSAN SON DURUM
Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:
"Bir gün içinde iyileşen en yüksek hasta sayısına ulaştık. Temaslı sayısı ve temas ortamı azaldığı için, ihtiyaç duyulan test sayısında azalma bugün de devam etti. Yoğun bakım ve entübe hasta sayısında düşüş sürüyor. Bu başarıyı riske atmayalım. "
26 NİSAN SON DURUM
Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:
Temaslı sayısı ve temas ortamı azaldığı için 50.000'e varan günlük test kapasitemizin 30.000'i kullanıldı. Son 20 gün içinde yeni vaka sayısının en düşük olduğu gün, bugün oldu. Yoğun bakım desteği alan hastalarımızın sayısındaki azalma devam etti.
25 NİSAN SON DURUM
Bakan Koca, 25 Nisan günlük tabloyu açıklarken şu ifadeleri kullandı:
Son 24 saatte 3.845 hasta taburcu edildi, 2.861 yeni tanı kondu. Taburcu olanların sayısı yeni hastaların sayısından 984 fazla. Şifa bulanların toplam sayısı ise 25.000'i geçti. Testlerin pozitif çıkma oranı azalıyor. Bu tabloya tedbirle destek şart.